Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nav krever henne for 1,9 millioner kroner

SLITER: Yasmin Kristensen legger ikke skjul på at hun sliter i perioder. Men hun er takknemlig for støtten hun møter over alt i Lyngdal. Foto: Lars Rekaa

Det har gått fra vondt til verre for Yasmin Kristensen. Ikke bare trues hun av utkastelse fra Norge, nå krever også Nav alle utbetalinger tilbakebetalt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 11:23

SLAG I ANSIKTET: Dermed har firebarnsfamilien fra Åros fått to slag i ansiktet på kort tid. Beskjed om at det vil ta nok et år før saken kommer opp - og et økonomisk kjempekrav.

Kravet fra Nav omfatter alle utbetalinger, barselspenger, barselspermisjoner - alt firebarnsmoren har fått utbetalt etter at hun kom til Norge, totalt nær 1,9 millioner kroner.

BEKLAGER: I papirutgaven torsdag 1. februar, kom Lyngdals Avis i skade for å skrive at Nav vil kreve henne for 2,9 millioner kroner. Det korrekte er altså nær 1,9 millioner. Lyngdals Avis beklager feilen

Uten støtten hun får fra lyngdøler, er hun ikke sikker på at hun hadde klart å holde ut.

- Jeg blir stoppet på gata av folk som bare vil fortelle at de støtter oss. Ukjente mennesker kommer bort til meg for å gi meg en klem. Jeg er kjempetakknemlig for støtten. Men jeg har mange tunge stunder, sier hun til Lyngdals Avis.

- Det er verst for ungene. De må leve med at jeg er langt nede i perioder, legger Yasmin Kristensen til.

Feil år

Saken gjelder utvisningen av mor i familien. Hun har tidligere fått dom på at hun må ut av landet, men denne dommen er anket. Samtidig har Utlendingsdirektoratet fratatt henne det norske statsborgerskapet.

Foto: Lars Rekaa

Da familien på Åros åpnet papirene fra retten, så de at lagmannsretten skulle behandle saken i mars. Det de ikke så, var at det sto mars 2019.

- Vi hadde ordnet oss med en leilighet i Oslo for rettssaken. Ungene hadde fått fri fra skolen, og Rolf Erik hadde ordnet seg med fri fra jobben. Vi undret oss over at vi ikke hørte noe fra advokaten. Vi var forberedt på ett eller flere møter i forkant. Først da vi ringte henne skjønte vi at saken først kommer opp neste år, forteller hun.

Penger

- Situasjonen for familien er håpløs. Den blir ikke bedre av enda ett år i usikkerhet og engstelse, sier Sten Sørensen, i støttegruppen for Yasmin og familien. Han jobber sammen med Tordis Blørstad og Helge Hollerud i denne gruppen.

Målet er blant annet å sørge for nok penger til at rettssaken kan gjennomføres uten at familien blir ruinert.

- Hvis vi kan se noe lyspunkt i det hele tatt i dette nå, må det være at vi får bedre tid til å forberede oss og samle inn penger, sier Sørensen.

- Dessuten vil det bli enda vanskelige å bryte opp familien og sende henne ut av landet om det går nok et år, legger han til.

Kravet fra Nav er foreløpig ikke rettskraftig. Så langt har Nav kontroll forvaltning sendt henne et brev om at de vurderer å kreve pengene tilbakebetalt. Nav vurderer også å kreve 10 prosent renter på pengene, noe som vil bringe beløpet opp i mer enn 2 millioner kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...