Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nav avviser å ha krevd 2 millioner

AVVISER: Nav avviser at de har krevd nær 2 millioner kroner tilbakebetalt fra Yasmin Kristensen. Foto: Arkivfoto

Direktør Ole Johan Heir i Nav kontroll avviser at Nav noensinne har krevd nærmere 2 millioner kroner tilbakebetalt fra Yasmin Kristensen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2019 kl 20:02

NAV SVARER: – Påstanden er feil. Kravet NAV har fremsatt overfor Kristensen har aldri vært på 2 millioner kroner. NAV skrev i det første brevet til Kristensen at hun på grunn av det ulovlige oppholdet hadde fått feilutbetalt fra NAV totalt 1 572 623 kroner i perioden 2005 til 2016. Hun ble i samme brev informert om at betydelige deler av beløpet var foreldet, men at beløpet som ikke var foreldet ville bli vurdert krevd tilbake, som er 295 904 kroner, skriver Heir i en epost til Lyngdals Avis.

Les også: 17 krav om tilbakebetaling i fjor

Les også: Krever tilbakebetaling – Nav har tatt pant i huset

Han understreker at Nav i slike saker alltid vurderer om hele eller deler av beløpet er foreldet.

Kommenterer ikke rettssaken

– Dette er naturligvis også gjort i denne saken, skriver han.

Han vil ikke kommentere om kravet kan bli frafalt hvis Yasmin Kristensen vinner fram i lagmannsretten.

– Nav er ikke part i saken i lagmannsretten. Vi har derfor ikke grunnlag for å kommentere den, skriver han.

Djibouti

Yasmins ektemann Rolf Erik og de fire barna tar sikte på å flytte med mor til fødelandet hennes, Djibouti, dersom lagmannsretten opprettholder vedtaket om at hun skal utvises for to år.

Heir opplyser at selv om far og barn er norske statsborgere, er det ikke gitt at der beholder retten til støtte fra Nav.

– Vi har kun fått fritak fra taushetsplikten til å kommentere saken Yasmin Kristensen har med Nav, ikke hennes øvrige familie. Generelt er det slik at man må være medlem av folketrygden for å ha rett på stønad fra Nav. I utgangspunktet forutsetter medlemskap også at man ansees som bosatt i Norge, men det er mulig å være frivillig medlem av folketrygden når man er i utlandet. Dette finnes det god informasjon om på nav.no. I tillegg er det slik at noen stønader kan tas med til utlandet, mens andre krever at man oppholder seg i Norge, skriver Heir.

Navnet

Lyngdals Avis har også spurt nav om hvorfor etaten har tatt fra henna navnet Yasmin Kristensen, og i stedet bruker Neima Aden Alleleh.

– Vi har forstått at hun har skiftet navn. Når vi i saksdokumentene benytter navnet Neima Aden Alleleh, er det fordi hun står oppført med dette navnet i Folkeregisteret. NAVs systemer oppdateres automatisk etter dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...