Amento utvikler nettverktøy for arbeidssøkere

DET BESTE: stein Asle Johnsen ved Amento i Lyngdal sier teknologien selskapet har vært med på å utvikler er den beste som er å få. Foto: Arkivfoto

Lyngdalbedriften er med i et samarbeid for å ta i bruk kunstig intelligens (AI) for å hjelpe jobbsøkere til å finne den jobben som passer best.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MATCHER: Plattformen skal også gi bedrifter en kandidat som passer til deres behov.

– Å finne en jobb kan være en stor utfordring for jobbsøkere. Å finne en god medarbeider er også krevende for en bedrift. Denne digitale plattformen er et verktøy som matcher jobbsøkere og arbeidsgivere på en smartere og mer effektiv måte. Her tar vi i bruk kunstig intelligens og moderne teknologi for å få en bedre jobbmatch for de som står utenfor arbeidslivet. Dette er et grep vi tar for møte fremtidens utfordringer med manglende arbeidskraft, forteller daglig leder i arbeidsmarkedsbedriften Amento AS, Stein Asle Johnsen.

Nytt område for AI

Tjenesten har fått navnet Aijob og bygger på teknologi utviklet av det Silicon Valley-baserte selskapet Eightfold. Teknologien brukes blant annet i det internasjonale jobbmarkedet. Eightfold har også vært med å utvikle kunstig intelligens for Google, Microsoft og Oracle.

Daglig leder i AmigoTech AS på Bømlo, Tore Haukanes, forteller at arbeidet med den norske modellen er et helt nytt område hvor teknologien tas i bruk.

– Nå benytter vi teknologien i en ny setting. I det amerikanske arbeidsmarkedet er man mer fokusert på utdannelse, karriereutvikling og referanser, mens i den norske modellen så introduserer vi de mer myke verdiene. Fokuset på arbeidssøkeren, og arbeidssøkere med gitte utfordringer, gir amerikanerne et nytt syn på arbeidsinkludering, forteller Haukanes.

Han understreker at Aijob imøtekommer EUs krav om vern av persondata.

Mer tid til mennesker

Fortrinnet med den digitale plattformen er at avdekker mønstre og relasjoner som er usynlige for det menneskelige øyet. Det kan være innenfor interesser som jobbsøkeren selv promoterer på sosiale medier. Disse mønstrene danner grunnlag for å tenke nytt i forhold til hvilke jobber man søker på.

– Hensikten med å satse på kunstig intelligens er at vi ønsker å bruke mer av tiden vår på mennesker og mindre på system. Her blir det kunstig intelligens som utfører jobben med å gå gjennom ulike tjenester og samle informasjon. Det vil gi oss mer tid til oppfølgning og rådgivning til jobbsøkere og arbeidstakere, sier Stein Asle Johnsen.

Foruten Amento og AmigoTech, deltaer arbeidsmarkedsbedriftene Avigo i Lillersand og Durapart i Arendal, samt Ode4a Kompetanse på Notodden og Fønix i Sandefjord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...