Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Agder Energi: - Bred støtte til vindkraft i Norge

Foto: Arkivbilde

Syv av ti er hovedsakelig positive til vindmøller på land, viser en ny undersøkelse gjennomført for Agder Energi.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VINDKRAFT: - Gjennom våren har vi sett en økende mostand mot vindmøller, derfor er vi svært overrasket over at støtten til vind på land ser ut til å faktisk være bred, sier Tom Nysted, administrerende direktør i Agder Energi.

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse i sammenheng med årets Agder Energi-konferanse, som blant annet tar for seg hvordan vi kan dekke energibehovet til generasjonen etter oss.

De unge

Støtten til vind på land er også størst blant de unge, der over 80 prosent av de mellom 16 og 34 er positive, mot bare 63 prosent av de som er over 65 år.

- Vi gjennomførte faktisk en undersøkelse for nøyaktig ti år siden, og der fant vi at 75 prosent var hovedsakelig positive, mot 71 prosent i dag. Det indikerer at folks holdning til vindkraft ikke har blitt vesentlig endret til tross for at vi i løpet av de ti årene har fått en betydelig utbygging av vind i Norge, fortsetter Nysted.

Likevel viser undersøkelsen at andelen som er positive er lavest i områder som Trøndelag og Vestlandet, hvor det har vært høy byggeaktivitet for vind.

Havvind

- Men de samme resultatene fant vi for ti år siden. Da var den laveste andelen som var positive i Trøndelag, med 66 prosent positive. I dag finner vi at 61 prosent er positive i det samme området.

I den samme undersøkelsen sier 91 prosent at de er positive til havvind. Det representerer en knapp økning, opp fra 86 prosent for ti år siden. Blant de spurte mellom 16 og 34 svarer hele 96 prosent at de er positive til havvind.

- Havvind har mange av de samme fordelene som vind på land, og langt færre av ulempene. Og så lenge vi vil ha behov for mye mer fornybar energi for å erstatte fossil, er det viktig at vi fortsetter å utvikle alle tilgjengelige energiteknologier videre, sier Nysted.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...