Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Møskelandsveien blir forkjørsvei – og farten skal senkes

FORKJØRSVE: I forbindelse med omkjøring for E39-trafikken i høst, blir Møskelandsveien (markert med svart) forkjørsvei. Den får også nedsatt fartsgrense. Foto: Lyngdal kommune

50 kilometer i timen blir etter alt å dømme den nye fartsgrensen i Møskelandsveien.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Samtidig ligger det an til at veien blir skiltet som forkjørsvei.

Det er Statens veivesen som ønsker forkjørvei, mens Lyngdal kommune ber om nedsatt fart.

Omkjøring

Lyngdal kommune er i dialog med Statens vegvesen om skilting og fartsgrenser på veier i Lyngdal. En av veien det jobbes med, er Møskelandsveien, den 1850 meter fylkesvei 464 fra Faret bro til E39.

Saken er ekstra aktuell fordi Presthølen bro skal stenges i seks uker for reparasjonsarbeider i høst. Da skal europaveitrafikken ledes om nettopp Møskelandsveien.

Trafikkøkning

Det betyr at trafikken på Møskelandsveien vil øke formidabelt. I dag er den beregnet til i gjennomsnitt 1600 kjøretøyer i døgnet. Dette vil øke til 7100 med E39-trafikken.

I tillegg får fylkesvei 43 mellom Grøndokka og rundkjøringa ved Presthølen en kraftig økning, til opp mot 15 400 kjøretøyer i døgnet mellom Grøndokka og Lyngdal kirke. Det er ventet at noe av trafikken vil fordele seg fra kirka mellom veien til rundkjøringa og Fiboveien.

Mange avkjørsler

I et brev til veivesenet, skriver ordfører Jan Kristensen (H) i Lyngdal at kommunen ønsker fartsgrensen satt ned til 50 på Møskelandsveien.

Han minner i den forbindelse om at det er 39 avkjørsler på den knapt to kilometer lange strekningen. I tillegg er det adkomst til en populær badeplass fra Møskelandsveien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...