Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Mobbing: «Vi har faste rutiner»

REKTOR: Jon Are Åmland ved Lyngdal kristne grunnskole. Foto: Arkivbilde

Nok en gang omtales mobbing som et problem ved skoler i Lyngdal. Rektor Jon Are Åmland ved Lyngdal kristne gunnskole tar det på alvor.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MOBBEPROBLEM: Ved Lyngdal Kristne grunnskole har de en stor utfordring, på 10. trinn. Hele 31,6 prosent av elevene oppgir at de har blitt mobbet.

Rektor Jon Are Åmland har sett tallene, og tar dem på alvor.

– Tallet for 10. klasse er altfor høyt, og vi aksepterer ikke noe mobbing. Dette er ikke ukjent for oss, og vi har satt inn en rekke tiltak og tatt tak i dette. Det har i det siste vært en positiv utvikling, forteller han til Lyngdals Avis.

Årsaker

Etter det Lyngdals Avis kjenner til, er det særlige årsaker til at 10. trinn kommer dårlig ut. Åmland ønsker ikke å gå inn i dem.

– Det er også viktig å ha i mente at på en liten skole som LKG, kan enkelte hendelser gi store utslag. Resultatet for denne klassen skiller seg også vesentlig ut fra andre trinn, der resultatene fra elevundersøkelsen er veldig gode. Men vi tar dette på alvor og jobber hardt for at alle på LKG skal ha det godt og trives på skolen.

39 prosent

Det har også tidligere vært skrevet og snakket om mobbing ved skoler i Lyngdal. Senest for ett år siden ble det lagt fram en undersøkelse gjort av Rogaland Revision IKS. I samarbeid med Kommunerevisjonen Vest, Vest-Agder IKS, ble det gjennomført et forvaltningsrevisjonsprosjekt som omhandler digital og skjult mobbing. I undersøkelsen kom det blant annet fram at hele 39 prosent av de som svarte oppga at de hadde opplevd skjult mobbing.

– Vi har faste rutiner for å forebygge mobbing og følge opp mobbesaker. I slike saker har vi tett oppfølging med elever som er involvert, gjennom samtaler og konkrete tiltak. Foreldrene er også viktige i dette arbeidet. Hva slags tiltak som settes inn, er avhengig av hva som er problemet. I tillegg jobber vi ekstra med holdningsskapende arbeid i klassene for å skape et godt sosialt miljø, forteller Åmland

Også ved 7. trinn ved Å barneskole var det høy andel av elever som har opplevd mobbing. Hele 30 prosent har svart ja. Ved Eilert Sundt videregående var andelen nær 20 prosent.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...