Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Snø i fjellet:

Mest langrenn - men litt alpint

EIKERAPPEN: Flott vært, en del snø og muligheter til både langrenn og litt alpint.

I lavlandet er det stort sett bart, men tar en turen opp i fjellet så finner man også snøen. Her er en liten skirapport.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Været er meldt til å bli bra for helgen som står for tur. En liten runde på nettet for å sjekke forholdene på fjellet viser litt forskjellig. Det er noen som er klar, mens andre venter på mer snø.

Vi har sjekket forholdene ved noen områder som har muligheter for alpint og langrenn.

Eikerappen

– Her er det strålende forhold med flott vær. Solen skinner og vi er klare for sesongen, sier daglig leder Odd Hallvard Kjellby til Lyngdals Avis.

Det betyr at det er 50 kilometer med langrennsløyper som ligger klar og venter på dem som tar turen dit. I tillegg åpner også barnebakken i alpinbakken.

– Vi produserer også snø til familiebakken, men den er ikke klar ennå. Vi har rundt 50 centimeter med natursnø, men trenger enda litt før vi kan åpne familiebakken, sier Kjellby.

Knaben

550 meter over havet ligger Knaben. Det tidligere stedet som er mest kjent for sine gruver har i øyeblikket 50 centimeter snø.

KNABEN: Flott vær fredag ettermiddag og gode muligheter for langrenn, men skitrekket trenger litt mer snø for å åpne.

– Det er litt for lite til å starte opp skitrekket. De er ute og kjører opp bakken, men det blir ikke åpning denne helgen.

Det forteller daglig leder Sissel Harbakk til avisen.

– Det er kjørt opp løype, så mulighetene for å ta fram langrennskiene, de er selvfølgeølig gode, fortsetter hun.

Bortelid skisenter

I Setesdalsheiene, halvannen time unna Lyngdal finner vi Bortelid. Her er det også gode muligheter får å spenne på seg skiene denne helgen. I hvert fall for dem som liker å gå bortover - på langrennski.

BORTELID SKISENTER: Flotte forhold for langrenn her ved Bortelid.

– For langrenn så er det fine forhold nå med ca 55 cm snø og det meste er, eller blir kjørt opp nå før helgen. Alpint så er status at de holder på å produsere kunstsnø og de har satt foreløpig sesongstart til 16. desember, sier Trond Egil Åknes

Ljosland skisenter

Det er ikke svar å få i telefonen, men bildene viser at det er flott og vinterlig vær med temeraturer på rundt - 6 grader.

LJOSLAND SKISENTER: I øyeblikket er det strålende forhold for langrenn her ved Ljosland skisenter. Foto: Ljosland.info

Skitrekkene er ikke kommet i gang for vinteren, til det er det litt for lite snø ennå, men det kommer. Mulighetene for langrenn er til stede, i aller høyeste grad. På stedets nettside går det fram at det er elleve ruter for langrenn og seks av dem er åpne for fri ferdsel.

Bjørnestad

Til slutt tar vi med en del av Sirdal kommune, nemlig området ved Bjørnestad. Her er det i øyeblikket for lite snø.

IKKE ENNÅ: Det er ikke sånne forhold som dette på Bjørnestad i Sirdal. Ennå trenger man en kuldeperiode eller et godt snøfall for å åpne nedfarten.

– For lite snø ennå dessverre. Vi har fra 30-60 cm i anlegget. Vi trenger enten en god kuldeperiode for snøproduksjon eller et godt snøfall til før vi kan åpne, sier Livar Gauksås, driftsleder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...