Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdøl må svare for vold

PÅ TILTALEBENKEN: En mann fra Lyngdal må møte i Lister tingrett tiltalt for vold. Foto: Arkivbilde

28. august i fjor ble en mann knivstukket i Lyngdal. Nå må gjerningsmannen møte i retten, tiltalt for dette og flere andre forhold.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TILTALT: Det var altså i august i fjor en mann ble påført knivstikk i skulderen/ryggen

Vedkommende fikk som et resultat av dette ett fire centimeter langt kutt i skulderen, samt avkuttede arterier, som måtte opereres på Sørlandet sykehus for å stanse blødningen.

Trusler og vold

Videre er mannen tiltalt for vold og trusler. Tidligere i fjor sommer, i juli, sparket han en kvinne flere ganger i låret og underlivet. Han fremsatte også drapstrusler mot kvinnens familie.

Da mannen ble pågrepet av politiet fortsatte han med trusler. «Hvis jeg blir fengslet nå, så blir det drap» og «det blir et stort helvete i Lyngdal for alle sammen», skal han ha sagt til polititjenestemennene. Videre skal han ha truet kvinnens familie med følgende setning:

«Dersom ikke hun er ute av mitt hus til i morgen tidlig, kommer jeg til å utslette hele familien hennes» – noe som også var med å fremkalle alvorlig frykt.

Truet med bilde

Videre er mannen tiltalt for andre ting. I forbindelse med kjøp av en moped og uoverensstemmelse rundt dette skal mannen ha sendt to bilder av en hagle med haglammunisjon.

I tillegg til disse forholdene er det også ulovlig kjøring med motorvogn, bruk og oppbevaring av mindre mengder narkotika, et forhold som gjelder hasj og amfetamin.

Saken kommer opp for Lister tingrett i mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...