Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdal har flest omsorgsovertakelser i Lister

BEKYMRET: De store forskjellene mellom kommunene når det gjelder omsorgsovertakelser av barn bekymrer Kari Henriksen. Hun vil vite årsaken. Foto: Avisen Agder (arkivfoto)

Barnevernet har overttatt omsorgen av 0,8 propsent av alle barn i Norge. I Evenes kommune har barnevernet tatt omsorgen over 6 prosent av barna.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STORE FORSKJELLER: Forskjellene fra kommune til kommune er enorme.

Kvinesdal ligger verst an av Lister-kommunene. Der har barnevernet overtatt omsorgen over 16 av i alt 1372 barn. Det utgjør 1,2 prosent av ungene i kommunen.

Lyngdal

I Lyngdal er situasjonen marginalt bedre – 26 av 2267 barn er tatt fra foreldrene – det tilsvarer 1,1 prosent.

I Farsund er de tilsvarende tallene 13 av i alt 2173 barn, det vil si 0,6 prosent av alle ungene. I Flekkefjord er det snakk om 18 av i alt 1963 barn som er tatt fra foreldrene. Det utgjør 0,9 prosent.

Lindesnes er versting-kommunen i Agder. 24 omsorgsovertagelser blant i alt 1166 barn utgjør 2,1 prosent.

Hægebostad og Audnedal er ikke med på lista over kommuner som har gått til omsorgsovertagelser i det hele tatt.

Bekymring

De store forskjellene fra kommune til kommune vekker bekymring.

– Jeg synes det er urovekkende at det er så store forskjeller i barnevernet, sier stortingsrepresentant for Vest-Agder Arbeiderparti, Kari Henriksen til NRK.

– Det viktigste for meg er at vi får en tilbakemelding fra departementet om hva som er årsaken til disse forskjellene. Så får vi se hva statsråden svarer, sier Henriksen.

For stortingspolitikerne NRK har snakket med kommer det overraskende at det er så store forskjeller mellom barnevernet i kommunene i landet.

Evenes i Nordland er kommunen med flest omsorgsovertakelser i landet. Der er seks prosent av barna flyttet fra foreldrene, mens landsgjennomsnittet er på 0,8 prosent.

– Vi kan ikke leve med disse forskjellene uten å vite hvorfor det er slik, sier Henriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...