Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

LKG fikk avslag – søker godkjenning på nytt

NY SØKNAD: LKG-rektor Jon-Are Åmland er klar til å sende ny søknad om godkjenning av ytterligere 50 elever. Foto: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Lyngdal Kristne Grunnskole fikk avslag på søknad om godkjenning av 50 nye elevplasser på grunn av mangelfullt og misvisende budsjett. Nå prøver skolen på nytt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2017 kl 19:06

I begynnelsen av desember fikk skolen vedtak om avslag fra Utdanningsdirektoratet på endring av elevtall ved godkjent frittstående grunnskole, melder Avisen Agder.

Lyngdal Kristne Grunnskole (LKG) sendte 13. desember 2016 søknad om godkjenning av 50 nye elevplasser til totalt 250, med 170 på barnetrinnene og 80 på ungdomsskolen.

Utdanningsdirektoratet fattet 4. desember 2017 følgende vedtak: «Utdanningsdirektoratet imøtekommer ikke søknaden fra Stiftelsen Lyngdal Kristne Grunnskole»

LKG klager nå på vedtaket.

Begrunnelse for klagen

Utdanningsdirektoratet begrunner sitt avslag med at skolen ikke tilfredsstiller lovens minstekrav til budsjett. Det er nevnt to forhold som ligger til grunn for vurderingen:

  • Skolen har sendt inn felles budsjett for skole og skolefritidsordning
  • Skolen har benyttet feil sats ved beregning av statstilskudd

Nytt budsjett

– Vi tar vedtaket til etterretning og innser at innsendt budsjett har vært mangelfullt og til dels misvisende. Dette beror på en feilvurdering fra vår side, opplyser rektor Jon-Are Åmland til direktoratet.

– Vi har nå utarbeidet budsjett som vi mener tilfredsstiller de krav som er satt til budsjett. Det er et selvstendig og fullstendig budsjett for skolefritidsordningen, der driftskostnader er fordelt mellom skole og SFO. I tillegg er det brukt riktig sats for beregning av statstilskudd. Ut i fra dette ber vi om at saken behandles på nytt, på grunnlag av revidert budsjett.

Store summer

Budsjettet viser at statstilskudd er på 22,8 millioner kroner med 250 elever. Dette tilsvarer 85 prosent av hva offentlige skoler får til sin drift.

Driftskostnadene til skolen er beregnet til 28,7 millioner kroner der leie av svømmehall på 185.000 kroner er en av de mange driftsutgiftene. Lønnskostnader utgjør den største posten med 22,6 millioner kroner. Av ekstra inntekter er skolepenger på 2,3 millioner kroner og refusjon av spesialpedagogikk på 3,8 millioner kroner de største postene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...