Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lærenorm: Oppfyller ikke kravene

OPPFYLLER IKKE: Lyngdal ungdomsskole er en av få skoler i distriktet som ikke oppfyller krav.

Fra høsten har Stortinget bestemt at det skal innføres en lærernorm for barne- og ungdomsskolen. I Lyngdal oppfyller ikke alle skoler kravene som gjelder fra høsten 2018.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Fra høsten har Stortinget bestemt at det skal innføres en lærernorm for barne- og ungdomsskolen. På Utdanningsdirektoratet (Udir) sine nettsider kan du se hvordan din skole ligger an i forholdet til kravene som vil gjelde fra høsten 2018.

Målet

Målet til den nye lærernormen er at det fra høsten 2018 skal være 1 lærer per 16 elever i 1-4. klasse og 1 lærer per 21 elever i 5-10. klasse, og fra høsten 2019 er målet at det skal være 1 lærer per 15 elever i 1-4. klasse og 1 lærer per 20 elever i 5-10. klasse.

På noen skoler er det i dag for få lærere i forhold til normen, mens andre skoler har flere lærere enn det normen legger opp til. Tallene gir ikke en fasit på hvor mange lærerstillinger som en skole vil trenge for å oppfylle lærernormen ved skolestart 2018-19. Det er blant annet fordi tallene som brukes er fra dette skoleåret og antallet elever som går på skolene varierer fra år til år.

Udir sin kalkulator gir mulighet for å sjekke lærertettheten dette skoleåret sammenlignet med det som blir lærernormen fra høsten. Resultatene vises for 1.-4., 5.-7., og 8.-10. trinn.

Lokale skoler

En av de få skolene her i regionen som ikke oppfyller normen for lærertetthet på 8.-10 trinn er Lyngdal ungdomsskole som har en gruppestørrelse på 37,6 og som må ha hele 9,1 ekstra undervisningsårsverk for å oppfylle normen. Å barneskole i Lyngdal oppfyller heller ikke lærernormen for lærertetthet på 1. til 4. trinn med en gruppestørrelse på 16,0.

I Audnedal er man innefor kravene som er satt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...