Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kulturhuset som kirke

KULTURHUSET: Fra venstre ser vi Hovedpastor Kjetil Ausland, Ungdomspastor Thore Søvik og Barneleder Birgitte Therkelsen. Foto: Per Thime

Kulturhuset i Lyngdal er egnet for det aller meste. Frikirken i kommunen pusser opp og utvider, og bruker storsalen til gudstjenester.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

GUDSTJENESTER: – Når vi er ferdige i mars neste år skal vi ha plass til 350 personer inne i kirken. Før vi startet med den grundige og nødvendige jobben var det plass til 180 personer på våre ulike tilstelninger, sier ungdomspastor Thore Søvik.

Oppe i andre etasje i Frikirken sitter de. Hovedpastor Kjetil Ausland, Søvik og Birgitte Therkelsen, Barneleder i frikirken. Det er forholdsvis tydelig at det er oppussing på gang, for ned i første etasje er arbeidene omfattende. Oppe på kontorene er det også lagret unna ting.

Hver søndag

– Derfor er det også bra at vi kan bruke Kulturhuset for noen av arrangementene våre. Gudstjenester har vi for eksempel hver søndag, forteller hovedpastor Ausland.

Vanligvis er det kino eller konserter der hvor det er en scene. Nå er scenen overtatt av menigheten for en periode.

– Vi bruker ikke så mange ting på scenen under en gudstjeneste. Er det dåp eller nattverd tar vi med det vi trenger, og det har vi gjort, sier han.

Flere hundre i uka

Frikirken i Lyngdal er en stor menighet. Barn, unge og voksne bruker kirken hver eneste uke.

- Vi har ulike aktiviteter, blant annet et tilbud tre ganger i uka som går på at voksne kan ta med barn på dagtid, dem som kanskje ikke har et barnehagetilbud hver dag. Det er populært, sier Birgitte Therkelsen.

Frikirken holder gudstjenester i Kulturhuset helt fram til deres nyoppussede lokaler er ferdig til mars neste år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...