Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vil ha Kystverket med i kampen for Markøy fyr

KULLFYRT FYR: Omtrent slik så Markøy fyr ut da det var i drift. Foto: Lindesnes fyrmuseum

Arbeidsgruppa for Markøy fyr skal 2. mai møte representanter fra Kystverket for å høre hva man eventuelt kan få til ved det gamle fyret.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FYR: I slutten av februar ble det arrangert informasjonsmøte om fyret, etter at det ble tatt et initiativ for å se på muligheter for å sette i stand fyret eller deler av det.

Les også: Ønsker seg venneforening for Markøy fyr

Flere møtte opp på grendahuset i Korshamn og nå er man klare for å ta saken et steg videre.

Brev fra ordfører

Lyngdals ordfører, Jan Kristensen (H), har skrevet brev til grunneierne i området for å fortelle mer om videre planer.

– Arbeidsgruppa har nå avtalt et møte med Kystverket 2. mai og vi vil da gå igjennom planer og tanker for hva som er realistisk å få til, og høre kystverkets syn i saken. Det legges også opp til en befaring i løpet av mai måned på øya, Markøy i tett samarbeid med SNO og fylkesmann, skriver Kristensen.

Stor interesse

Markøy fyr ble fredet etter kulturminneloven i 1994, og landarealet på Markøy Naturreservat ble etablert i desember 1979. Det er stor interesse for å sette fyret i stand igjen, men det kommer til å koste en god del penger.

Initiativet er tatt av Henriette Skjæveland, men også Lindesnes fyrmuseum, Lyngdal kommune og Kystverket er inne i bildet - og det samme er Statens Naturoppsyn.

Markøy fyr ble bygget samtidig med det første kullfyret ved Lindesnes. Hensikten var at de to fyrene like ved siden av hverandre skulle gjøre det lett for sjøfarende å skille Lindesnes fra Skagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...