Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tuen mikser lovsang

SAMARBEIDER: Remikser og EDM-artist Tore Tuen og lovsangsleder David André Østby har innledet et unikt samarbeid. Foto: Øyvind Ganesh Eknes

EMDM-artisten fra Lyngdal innleder unikt samarbeid.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RELIGIØS MUSIKK: Den norske lovsangslederen David André Østby er mest kjent for lovsang i poprock-formatet. Nå samarbeider han med DJ og remikser Tore Tuen fra Lyngdal, som har remikset fem av Østbys sanger i EDM-drakt.

«Hele Himmelen Remix EP» slippes digitalt 22. februar.

Frie tøyler

– Tore valgte seg ut fem låter fra mitt seneste album «Hele Himmelen», og fikk helt frie tøyler, sier Østby.

Selv om lovsangslederen og remikseren holdt tett dialog, var det Tuen som gjorde de kreative valgene. Det har ikke Østby noe problem med:

– Tore plukket låtene fra hverandre, og puslet dem sammen igjen slik han mente var best. For meg som låtskriver og lovsangsleder er det en ære at folk gjør mine sanger til sine egne. Resultatet har blitt noe helt annet enn det jeg kunne laget selv. Derfor tror jeg dette prosjektet vil berike lovsangs-Norge, sier han.

Til tross for den kreative friheten, ønsket Tuen å vise respekt for allerede populære versjoner av sanger som «Nåderik», «Navnet Jesus (Løfter Mitt Blikk)» og «Vi Tror».

– Hvis en remiks skal ha en funksjon, må den være tro mot originalen samtidig som den bringer noe helt nytt til bordet. Det føler jeg at jeg har fått til med denne utgivelsen, sier Tuen.

Musikken like viktig

Tekstene anses ofte som det viktigste i kristne musikk. Men for Tuen er musikken en like viktig del av det å formidle budskapet.

– Når man snur en låt på hodet og bygger opp en ny atmosfære, kan også teksten oppleves som ny, sier han.

Begge mener de har fått sine perspektiver utfordret gjennom samarbeidet. Østby har det meste av sin erfaring som lovsangsleder i menighets-Norge, mens Tuen har jobbet med artister både innenfor og utenfor kristne miljøer.

– For meg har det vært viktig å gi Tore frihet til å gjøre det han er best på. Og jeg tror at de nye versjonene vil nå helt andre ører og hjerter enn originalene, sier Østby.

Lang erfaring

– Dette prosjektet har utvidet perspektivet mitt på hva som er mulig innen norsk lovsang, sier Tuen.

Han har lang erfaring som remikser for både norske og internasjonale artister.

– Jeg tror vi vil se mer av dette i tiden fremover. Jeg håper å få være en nøkkelperson i utviklingen av EDM-lovsang, avslutter Tuen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...