Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Omkamp om veinavn

Det ligger an til statlig omkamp om veinavn, både i Audnedal opg Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VEINAVN: Det er Språkrådet som har behandlet en rekke forslag til nye navn på veier i de to kommunene.

Navneendringene er nødvendige på grunn av kommunesammenslåingen. Når nye Lyngdal er et faktum fra 1. januar neste år, kan kommunen ikke ha to veier med samme navn. Dette begrunnes blant annet med hensynet til at utrykningsetatene aldri må være i tvil om riktig adresse.

Sveindal

Språkrådet har behandlet seks forslag til navneendringer i Audnedal – og har ingen merknader til fem av dem.

Men navnekonsulent Botolv Helleland har innvendinger mot at Lunden døpes om til Lunden Sveindal. I sitt råd til kommunen skriver han at han stusser over konstruksjonen, som han mener passer dårlig med tradisjonell navnelaging. Han spør derfor om ikke Sveindalslunden kan være et alternativ.

Brevet til Audnedal kommune er signert rådgiver Line Lysaker Heinesen og seksjonssjef Daniel Gusfre Ims.

Kollevoll

Også Lyngdal kommune har fått et innstendig råd fra Språkrådet. Det gjelder navnet på veien kommunen ønsker å kalle Kollevollsveien.

Her var det i utgangspunktet flere vanskelig heter, siden både navneformen Kollevoll og Kolevoll har vært tillatt. Det ble reist formell navnesak om dette på slutten av fjoråret, og det ble da bestemt at eneste offisiell skrivemåte er Kollevoll.

Språkrådets innsigelse gjelder imidlertid ikke stavemåten på stedsnavnet, men at kommunen foreslår bruk av binde-s mellom Kollevoll og veien. Språkrådet viser til stedsnavnet Kollevollbukta like ved, og mener veinavnet må samsvare med dette; altså Kollevollveien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...