Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nå kan du låne bøker (nesten) døgnet rundt

UTSTYR: Meråpent bibliotek betyr at lyngdølene kan gå på biblioteket fra klokke seks om morgenen til klokka ti på kvelden. Men utenom ordinære åpningstider, må de finne bøkene selv. Teknisk leder Rune Hauan ved Kulturhuset (til venstre) demonstrerer mobilen som døråpner, mens biblioteksjef Karen Reisvaag bruker det nasjonale lånekortet. Foto: Lars Rekaa

Meråpent bibliotek heter ordningen. Oppgraderer du lånekortet ditt, kan du bruke biblioteket fra klokka 06.00 om morgenen til 22 om kvelden.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NY TEKNIKK: Det spiller ingen rolle om du har lånekortet i lommeboka eller på mobiltelefonen din. Innloggingsboksen ved døra til biblioteket fra parkeringsplassen på baksiden av Rådhuset tar begge deler.

Les også: Lyngdal bibliotek er i toppklassen

Så lenge lånekortet ditt er av den nye, nasjonale typen, og så sant du har vært innom biblioteket i vanlig åpningstid for å oppgradere kortet, vil du kunne åpne døra.

Først i Vest-Agder

I dag ble Lyngdal bibliotek det første biblioteket i Vest-Agder som har innført ordningen.

– Den er ganske vanlig i Danmark, i Norge kjenner jeg den vel fra Arendal, Hamar og Tromsø, sier biblioteksjef Karen Reisvaag til Lyngdals Avis.

Hun er svært glad for at Lyngdal kommune satser på biblioteket. Det er en kommunal bevilgning på 200 000 kroner som har gjort det mulig å installere utstyret.

Tillitssak

Det er ikke bare låsen og kortleseren som er ny. Det er også montert kamerautstyr ved biblioteket.

– Men dette er uansett en tillitssak, selv om det også vil være vakter som ser innom biblioteket fra tid til annen, sier Reisvaag.

Hun tror ordning først og fremst vil bli utnyttet av studenter.

– Alle som har oppdatert kort kan nå komme inn på biblioteket ikke bare morgen og kveld, men på søndager, også, sier hun.

Biblioteket i Lyngdal har normalåpningstider som varierer etter hvilken dag i uka det er. Samlet har biblioteket ordinær åpning (med personale til stede) 44 timer i uka. Meråpent bibliotek er oppe 68 timer i uka!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...