Kulturpris til Gjert Caspersen

LØYPELEGGER: Gjert Caspersen får årets kulturpris i Lyngdal, ikke minst for arbeidet med turløyper i Austad. Foto: Per Thime, arkivfoto

Lyngdal kommune belønner Gjert Caspersen for hans utrettelige arbeid med turstier i Austad. Byggeskikkprisen går til Kirkesenteret. Elin Serine Vik Johannessen får kommunens kulturstipend.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2018 kl 16:15

PRISTILDELING: Kulturstyret i Lyngdal begrunne tildelingen av kulturprisen med følgende:

  • Utvikling av turstier i Austad og andre steder. Det er snakk om mange stier med skilting, postkasser og vedlikehold.
  • Introduksjon av geocaching, både for å få folk ut i naturen og for å lære lokalhistorie.
  • Registrering og istandsetting av jorplekjellere og kvernhus.
  • Innsamling av bildemateriale. Utallig er de timene Gjert har brukt på besøk rundt omkring for å finne fram til gamle bilder og annet historisk materiell. Den tilliten han har fått hos folk har gjort at viktig historisk materiell blir registrert og tatt vare på. Et eksempel er gamle nattverdsprotokoller fra tidsrommet 1850- 1907, likeledes fotosamlingen til Sigurd Knutsen.
  • Hans engasjement og væremåte er til stor inspirasjon.
  • Han har gjort en formidabel innsats for vårt lokalsamfunn på mange områder.

Byggeskikk

Byggeskikkprisen går til det nye kirkesenteret i Lyngdal.
«Bygget er plassert i tilknytning til Lyngdal kirke og bygd på ett plan med store vindusflater. Disse gir innsyn i bygget fra flere kanter, samtidig som lys kommer ut og forteller om stor aktivitet i løpet av dagen og kvelden gjennom hele uken. Byggets plassering i terrenget er også godt tilpasset, ikke ruvende, men likevel et godt synlig bygg.

Innvendig er bygget funksjonelt med stor møtesal, kontorer, ungdomsavdeling, søndagsskolerom, stort kjøkken, et lite kapell og en romslig møteplass som kalles Drivhuset. Arkitekt Ole Ertzeid. Kontaktperson Turid Håland, leder av menighetsrådet i Lyngda», hete det blant annet i begrunnelsen

Kulturstipend

Elin Serine Vik Johannessen får kulturstipendet, og har tenkt å bruke det til treningssamlinger i Norge og i utlandet.

– Jeg startet med friidrett allerede som åtteåring, men det er spesielt de siste tre årene jeg har satset målrettet, skriver hun i søknaden til stipendet.

Denne sesongen har hun satt fire klubbrekorder for senior, og ikke minst tatt en norgesmestertittel for ungdom på 100 meter i Namsos tidligere i høst. Denne tittelen henger høyt, og det er kun en annen utøver fra Lyngdal som har oppnådd dette tidligere..

I tillegg har hun tatt flere medaljer i ulike nasjonale stevner gjennom året. Blant annet følgende resultater i år: 100 meter (12,27 sek) og 200 meter (25,16 sek), hvor hun plasseres blanrt topp 20 på årets landsstatistikk for senior.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...