Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kreative Å-elever laget dukketeater

GOD INNSATS: Det sto ikke på innsatsen eller viljen til å lære for elevene i 5 B. Her ser vi fra høyre Max, Åsmund, Noah og Ole rundt bordet på dukketeaterverkstedet. Foto: Per Thime

De var ivrige og flinke, elevene i klasse 5 B på Å skole. Denne uken deltok de på dukketeaterverksted, 
ledet av Gunnar Borgen Nygård fra Bergen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

– Verkstedet fungerer som en slags startmotor for kreativitet, sier Borgen Nygård til Lyngdals Avis.

Det er bergenseren som har regien i klasserommet på Å skole. Klasse 5 B er samlet i sløydsalen. Elevene lytter mens dukketeatermannen snakker og forteller hvordan man skal lage ansikter.

– Jeg synes dette var både kjekt og interessant. Her får vi være med å utforme ansikter, sette på nese, øyne og male dem når vi er ferdige, sier en av elevene, Max.

Gamle tradisjoner

Dukketeater er ikke noe nytt fenomen. Historien går langt tilbake i tid, helt tilbake til det gamle Egypt og Hellas. Her i landet startet Oslo Nye Dukketeater i 1966 som det første.

– Personlig har jeg holdt på i førti år med Commedia dukketeater. Det å komme seg rundt i landet og litt ut i distriktene er flott. Det er første gang jeg har vært her i Lyngdal, men det har vært en kjekk uke, hvor skoleelevene ser ut til å trives med å lage figurer, forteller han.

Ingen blir like

Rundt i sløydsalen formes det ansikter. Ingen blir helt like og det skal de heller ikke være.

– Se på læreren, journalisten og på meg og forsøk å lage de ansiktene, sier han.

Om det ble på den måten er ikke godt å si, men elevene koste seg de timene den praktiske delen varte på Å.

– Når vi er ferdige med hele ansiktet og malt ferdig, da får vi med oss dukken hjem. Jeg får sette den på rommet eller et sted i huset, sier Max.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...