Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Han lover deg god underholdning

SJEF: Are Arnardo lover topp underholdning i Lyngdal i kveld. Foto: Per Thime

Når Cirkus Arnardo er klar for forestilling i Lyngdal i kveld, har de med seg 80 ansatte og ruller rundt i 34 vogntog. Daglig leder, Are Arnardo lover deg en fin kveld.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

- Vi har hatt to fine forestillinger i Arendal og vi gleder oss til Lyngdal. Det er vanligvis godt besøkt hver eneste gang vi er her, forteller Are Arnardo til Lyngdals Avis.

Det er mange som gjør sitt i forbindelse med forestillingene som settes opp. Noen av arbeiderne har vært med i flere og tyve år. De er for veteraner å regne.

- Vi kom sent i går kveld til Lyngdal. Vi parkerte, sov, sto opp, spiste frokost og satte i gang med jobben. Det er en del ting som skal på plass før det forhåpentligvis fylles på med lyngøler i kveld, fortsetter han.

Alle med sitt

Arnardo forteller at alle har sine oppgaver. Halvannen til to timer tar det med det store teltet.

- Kravet er at alt skal være ferdig til klokken 12 på hver eneste dag vi har forestillinger. Det blir vi også i dag.

Det vi si at billettsalget gtrolig starter etter klokken 12. Før det skal det serveres mat.

- Vi har med en egen vogn som fungerer som kantine. Artistene har med seg familier, mens de fast ansatte spiser i kantinen. Det betyr at vi bespiser 43 personer flere ganger hver eneste dag.

Liker livet

Are Arnardo er nærmest født i manesjen, om ikke helt. 46-åringen har vært på tur i landet siden han ble født. Han kryper mot 47 år, men trives fortsatt.

- Jeg pleier å si at jeg er født og oppvokst på en stor og fin lekeplass. I voksen alder hender det jo at jeg stopper opp og spør meg selv hva jeg driver med, men til dags dato har jeg hatt det mest hyggelig.

Han forteller om dem som jobber ved cirkuset. Artistene går på kontrakter og kan være en sesong av gangen, det vil si i seks måneder. Det har med kunstnerskatten å gjøre.

- Egentlig er vi som en kjempestor familie her inne hvor det er folk fra 14 nasjoner samlet. Samholdet er godt, og det må det nesten være når vi er på reisefot i et halvt år, fra sør til nord.

Godt og varmt

Gjennom historien til Cirkus Arnardo har det vært mange forskjellige artister innom. Ikke så rart siden cirkuset har vært på veien siden 1949.

- Men flere av artistene som enten har vært med, eller som er med nå kommer hit for landet vårt. De elsker Norge og opplevelsene som naturen gir oss. Det er jo kjekke tilbakemeldinger å ta med seg videre på landeveien.

- Og hvorfor skal så folk møte opp i kveld?

- Det er fordi vi har mye bra på programmet. Våren er visst utsatt, men inne i teltet er det satt på fire varmeovener, så det skal ikke stå på varmen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...