Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Frikirken deler ungdomsarbeidet sitt med hele landet

CAFÈN: Anna Zoe Foss, Jenny Røssland og Maria Milena Damslora hygger seg i cafén på Frik. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

Omtrent 100 ungdommer samles i Frikirken i Lyngdal hver lørdag. De gode ideene deles på nett med resten av landet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FRIKIRKEN: Vi nettet deler alle frikirkene i landet de sidene av ungdomsarbeid der er gode på – slik at alle kan lære av hverandre.

Frik er ungdomsarbeidet som Den evangelisk-lutherske frikirken i Lyngdal driver, og har holdt på med i ti år.

Hver lørdag i skoleåret møtes ungdommer fra ungdomsskolen og videregående skole i kirken.

– Vanligvis er det 100 ungdommer som kommer, men det varierer veldig, sier Thore Søvik, ungdomspastor i frikirken til Lyngdals Avis.

– Mange av deltakerne kommer fra KVS (Kristen videregående skole i Lyngdal), men det er også en del andre fra Lyngdal som kommer.

Ungdomsgudstjeneste

Ungdomsgudstjenesten starter klokken 21.00 på lørdagskvelden og formidler kirkens verdier, samtidig som det skal være aktuelt og livsnært.

– Vårt ungdomstilbud ønsker vi at skal være for alle, også de som ikke tror, sier Thore Søvik.

– Det som skiller oss fra andre kommunale ungdomsarbeid, er at vi peker på noe som er større enn oss selv, sier han.

– Her opplever ungdommer at Gud er på ordentlig!

Café

Etter gudstjenesten er det café i kjelleren, hvor man kan få servert is, milkshakes, sjokoladefondant og nachos med mer.

– Cafén er en viktig del av ungdomsarbeidet, det skal være en sosial og trygg arena hvor ungdommene kan være, sier Søvik.

I tillegg til servering er det ulike spill og aktiviteter for ungdommene.

Frivillige

Tre team på i underkant av 50 frivillige er med på å drifte Frik, og bidrar med ulike ansvarsområder.

– Ungdommene hjelper til vmed det de er flinke på for eksempel, musikk, lyd og lys, og å hjelpe til i cafén med mat og servering, forteller Søvik.

– Jeg er stolt av å få være en del av dette arbeidet, sier Thore Søvik.

– Det gjør meg ordentlig glad av å få bety noe for denne generasjonen!

Frik xpand

– Lyngdal frikirke er med på et spennende prosjekt som heter Frik xpand, sier Søvik.

Prosjektet går ut på at Frik Lyngdal filmer taler og deler video og grafisk arbeid på internett, slik at andre ungdomsarbeid rundt om i landet kan bruke det.

– Tanken er at det ikke finnes noen perfekte ungdomsarbeid, og ved Frik xpand kan de ulike menighetene dele hva de er gode på med hverandre.

Frik ung

Annenhver lørdag fra klokka halv sju til ni har Frikirken også et arrangement for ungdom fra femte til åttende klasse.

Frik ung heter det, og samler rundt 50 unge.

– Først samles vi og har møte i 20 til 30 minutter hvor vi synger og får høre om Jesus. Her er det de unge selv som styrer lyd og synger på scenen, sier Birgitte Støle Therkeldsen, som er barneleder i Frikirken.

Hun har ansvaret for Frik ung. Opplegget er ganske likt Frik.

– Etterpå er det kiosk, og de unge kan spille Fifa, biljard, brettspill og drive annen lek.

– Frik ung er en trygg og god plass for de unge, en fin start på å begynne å gå ut på kveldene og ikke bare være med familien, sier Søvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...