Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Endelig har Aanen O. Bergsaker fått sin gate

ENDELIG: Endelig er gateskiltet oå plass. Aanen O. Bergsaker har fått sin gate i Lyngdal, kan kutursjef Jan Sanden slå fast. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

Det har tatt fire-fem år å skaffe Aanen O. Bergsaker en gate i Lyngdal. Arbeidet startet i 2012.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

GATENAVN: I 2012 fikk alle kommuner pålegg om å navngi alle gater og veier.

Det ble satt i gang et stort prosjekt for navnarbeidet. En navnkomite kom med forslagene, og styret for Lyngdal kultursenter KF – som også utgjør kommunens kulturstyre – vedtok navnene.

En rekke gater og veier i Lyngdal har fått nye navn i arbeidet som har pågått i fire–fem år. Mange lyngdøler har måttet skifte adresse i den forbindelse,

Få personnavn med gater

Da gatenavnkomiteen skulle komme med forslag på gatenavn, var det et ønske om at nettopp gata fra parkeringsplassen bak rådhuset til paviljongen i miljøgata skulle ha et personnavn, da det ikke er særlig mange gater og veier med personnavn i Lyngdal. Da dukket navnet Aanen O. Bergsaker opp.

Personer som får gater oppkalt etter seg skal være en person som har hatt stor betydning for Lyngdal.

Aanen O. Bergsaker har netopp hatt det. Han var ordfører i Lyngdal gjennom en årrekke, og satt på Stortinget i nesten 30 år.

Navneskifte

Etter navnet ble vedtatt, ble det arbeidet med å få gatenavnet formalisert og adressert. ­

– Jeg husker ikke eksakt når gata ble aanen O Bergsakersgate offisielt, men mener det var for et år siden, forteller Jan Seland, kultursjef og daglig leder av Lyngdal Kultursentere KF til Lyngdals Avis.

Men gateskiltet er nyere, det har kommet opp i forbindelse med at parkeringsplassen bak rådhuset har fått en kraftig ansiktsløftning i sommer.

Det tidligere navnet på gata, Grøndokka, eksisterer fortsatt som gatenavn, men har blitt flyttet nærmere selve Grøndokka. Nå er det fylkesvei 43 som heter Grøndokka, mellom krysset ved Felleskjøpet og krysset der Alleen munner ut.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...