Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Bibelmaraton i Lyngdal

REDAKTØR: Sten Sørensen fra Lyngdal er en av redaktørene for den nye biobeloversettelsen som nå skal feires. Foto: Erlend Haddeland

Ordfører og varaordfører trår til for å feire ny bibeloversettelse.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Hele landet skal delta. Hele Bibelen skal leses. Det begynte på Nordkapp. Etter Lyngdal står Lindesnes for tur. Bibelmaratonen avsluttes foran Slottet lørdag.

Anledningen er den nye bibeloversettelsen som nå forligger.

Redaktør

Sten Sørensen fra Lyngdal er en av redaktørene av bibeloversettelsen. Han har jobbet sammen med andre teologer med forbedring av språket av oversettelsen i over 10 år. Derfor kommer «Bibelen - Guds Ord» ut nå i revidert utgave.

Målet med den reviderte utgaven, er at verket skal ligge så nært som mulig til originaltekstene, uten at språket skal være tungt og gammeldags.

Rundt 300 ordførere, prester og menighetsledere fra utallige kirker og menigheter deltar med å lese fra Bibelen. Aksjonen startet 29. august på Nordkapp.

Ordfører og varaordfører

Fredag kommer bibelstafetten til Lyngdal. Ordfører Jan Kristensen og varaordfører Mikal Stene er blant deltakerne som skal lese fra verdens mest leste bok, i bokhandelen Vivo i Lyngdal. Andre lokale personer vil også lese den timen bibellesningen varer.

- Jeg syns det er flott at det fokuseres på Bibelen. De aller fleste har lest i den enten på skolen, i konfirmasjonsundervisning eller i andre sammenhenger. Bibelen er også en viktig kulturbærer. Jeg håper mange vil ta turen til Vivo i Lyngdal fredag formiddag, sier Sten Sørensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...