Kristina fra Lyngdal opplevde dødstyfonen på Filippinene

SKREMMEDE: Kristina Olsen fra Lyngdal medgir at møtet med tyfonen Mangkhut var skremmende, selv om uværet ikke rammet byen hun oppholder seg i med full styrke. Foto: Privat Foto: Privat

Det ble noen skremmende timer før dødstyfonen hadde blåst fra seg. Det forteller Kristina fra Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

UVÆR: Kristina Olsen (33) fra Lyngdal er på Filippinene og opplevde tyfonen Mangkhut som slo inn over landet med voldsom styrke på lørdag.

64 mennesker er bekreftet døde på Filippinene og de materielle skadene er svært omfattende. Mangkhut regnes som den kraftigste tyfonen som har rammet landet de siste fem årene. Tyfoner er et begrep som brukes om de kraftigste uværene i Stillehavet. I Atlanterhavet kalles slike uvær orkaner.

Lenger nord

- Tyfonen, som har fått navnet Ompong her på Filippinene, gjorde størst skade i Cagayan-provinsen lengst nord på øya Luzon. Der døde mange mennesker, forteller Kristina Olsen til Lyngdals Avis.

Selv oppholder hun seg i Bolinao i Pangasinan-provinsen,

I Bolinao rammet uværet med en styrke tilsvarende kategori 2. Cagayan ble rammet med full styrke, der hadde uværet kategori 4.

- Så langt jeg vet, mistet ingen mennesker livet her i Bolinao. Men vinden nådde opp i 100 kilometer i tilmen her, og regnet var massivt, sier hun.

Huset tålte stormen

Selv oppholdt hun seg innendørs.

- Huset tålte heldigvis uværet, sier hun.

Kristina Olsen besøker familie og venner på Filippinene, og landet i hovedstaden Manila 28. august.

Uværet har ikke skremt henne: Jeg har ikke tenkt å reise hjem ennå, sier hun til Lyngdals Avis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...