Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Krever tilbakebetaling – Nav har tatt pant i huset

PANT: Nav har tatt pant i Yasmin Kristensens halvpart av huset på Årnes. Til venstre ektemannen Rolf Erik. Foto: Lars Rekaa

Nav gjorde alvor av truslene. Når har etaten tatt pant i Yasmins halvpart av hjemmet på Åros.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2019 kl 18:13

KRAV: Da Yasmin Kristensen ble fratatt det norske stasborgerskapet i 2015, var Nav raskt ute med å kreve støtte tilbakebetalt. 17. november fikk hun et forhåndsvarsel fra Nav, der de slo fast at hun hadde fått utbetalt støtte feilaktig helt side 2003. De varslet at det var aktuelt å kreve tilbake 1,9 millioner kroner!

Les også: Nav avviser å ha krevd 2 millioner

Les også: 17 krav om tilbakebetaling i fjor

Yasmin og mannen, Rolf Erik Kristensen, ba en advokat se på saken. Da fikk pipen snart en annen låt.

Foreldet

Advokat Nadin Askeland Humlen viste til at store deler av kravet uansett var foreldet, noe Nav måtte medgi i februar i fjor. Kravet ble derfor nedsatt med over halvannen million kroner! Det endelige kravet lød på 295 904 kroner. Men på det beløpet regnes det 10 prosent strafferenter årlig.

Og Nav har gått til utleggsforretning og tatt pant i Yasmins halvpart av huset. Slik står saken nå– det er saksbehandlingstiden i offentlige organer som avgjør når et tvangssalg av det halve huset vil skje.

Skatt

Advokaten har også påpekt at det er trukket skatt på stønadsbeløpene, og at den i tilfelle må tilbakebetales til Yasmin Kristensen.

Der svarer Nav kontant at det er en sak hun må ta opp med Skatteetaten. Samtidig oppgir Nav et særnummer med forhøyet takst (800-nummer) til Skatteetaten.

Det hører med til historien at Yasmin Kristensen har vært i full jobb minst sju år mellom hun kom til Norge i 2001 og statsborgerskapet ble tilbakekalt i 2015. I løpet av denne perioden har hun hele tiden betalt skatt, anslagsvis over en million kroner totalt.

Ankesaken

Ankesaken om statsborgerskapet begynner i Borgarting lagmannsrett i Oslo 12. mars.

– Hvis vi får medhold i saken, regner jeg med at kravet vil falle bort. Men vi vet det ikke sikkert, sier Rolf Erik Kristensen.

Tærer på

Yasmin Kristensen medgir at bekymringene tærer på.

– Jeg er veldig sliten, sier hun til Lyngdals Avis.

– Spesielt synes jeg det er slitsomt å møte folk som tror jeg har svindlet til meg penger. De fleste skjønner det når jeg forklarer saken, men det er vondt og flaut å stadig måtte forklare, sier hun.

Vedtaket slår fast at Yasmin Kristensen har fått utbetalt sykepenger, foreldrepenger, individstønad, dagpenger, arbeidsavklaringspenger, barnetrtygd og kontantstøtte uten å ha rett på dette.

Nav har for øvrig tatt fra henne navnet Yasmin Kristensen uten videre. Nav bruker bare fødenavnet hennes, Neima Aden Alleleh.

Det hører med til historien at siden barna og ektemannen, Rolf Erik Kristensen, alle er norske statsborgere, så har de selvsagt krav på barnetrygd. Men byråkratene krever at mor betaler tilbake, og at far søker om barnetrygd på nytt.

I vedtaket avslutter Navs saksbehandler med en siste hilsen: «I henhold til gjeldende rutiner vil saken bli oversendt til Nav kontroll øst for vurdering av anmeldelse til politiet.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...