Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Klager over hyttebygging i strandsonen

STRANDSONEN: Peder Johan Pedersen i Naturvernforbundet i Agder ber om at Lyngdal kommune opphever vedtaket som tillater bygging av fritidsboliger i strandsonen på Hausvik. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Naturvernforbundet i Agder ber Lyngdal kommune trekke godkjenningen av en reguleringsplan for seks hytter på Hausvik. Tomtene ligger delvis i strandsonen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KOMMUNEPLANEN: Lederen i Naturvernforbundet i Agder, Peder Johan Pedersen, mener den godkjente detaljreguleringsplanen bryter med bestemmelsene i Lyngdals egen kommuneplan, som setter av strandsonen til friluftsformål.

Seks av 11 tomter i det planlagte hyttefeltet ligger området som kommunen selv har satt av til friluftsliv.

100 metersbeltet

Naturvernforbundet mener kommunen begrunner sin holdning med at det ikke er mulig å bygge det omsøkte antall hytter innenfor området som er avsatt til fritidsboliger. Og så tillater kommunen i stedet at det legges tomter i 100 metersbeltet.

Pedersen viser også til at fylkesmannen ikke har reist innsigelse motvedtaket, og mener dette har sammenheng med regjeringsskiftet i 2013. I klagebrevet til Lyngdal kommune hevder han at landets fylkesmenn er tilbakeholdne med å håndheve reglene og reise innsigelse mot forhold i strandsonen.

Saksbehandlingsfeil

Han peker også på at vedtaket ikke er gjort med henvisning til biologisk mangfold i det aktuelle området, noe han mener er saksbehandlingsfeil.

Naturvernforbundet i Agder ber derfor om at vedtaket oppheves.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...