Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Jobber med sykehus-buss og bedre busstilbud

Foto: Illustrasjonsbilde, Avisen Agder

Agder Kollektivtrafikk (AKT) og Vest-Agder fylkeskommune jobber med å bedre busstilbudet i Lister. Det jobbes også med en mulighetsstudie for samordning av offentlig betalt transport til sykehus.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KOLLEKTIVTILBUD: I august 2018 ble det gjennomført store forbedringer i rutetilbudet på linje 200 og 250 på Sørlandsruta. Blant annet ble det avgang hvert kvarter Mandal-Kristiansand i rush. I tillegg ble det flere korrespondansemuligheter i Lyngdal med linje 250 mot Kvinesdal og Flekkefjord.

Mellom Lista og Farsund ble det opprettet en ny linje som betjener strekningen Borhaug-Vanse-Farsund v/Amfi. Rutetilbudet ellers ble omstrukturert og gjort mer forutsigbart og strømlinjeformet, noe som er viktig for nye kunder.

Det jobbes også med et mulig prøveprosjekt rundt bestillingstransport i Lyngdal i samarbeid med Lyngdal kommune. Tilbudet skal gi mobilitet til eldre i kommunen og kan ha en kostnadsramme på ca. 0,3 millioner kroner.

Sykehus-buss

AKT, Sørlandet sykehus og de to fylkeskommunene jobber sammen om et mulighetsstudie av samordning av offentlig betalt transport.

- En videreføring av prosjektet krever en felles finansiering fra alle involverte parter, men dekkes foreløpig av AKT, opplyser fylkesrådmannen i budsjettforslaget for 2019.

Bruker mye på buss

Agder Kollektivtrafikk (AKT) vil i 2019 fortsette å videreutvikle digitale løsninger ut mot publikum og interne systemer knyttet til utviklingen av rutetilbudet, samt håndtering av skoleskyss.

Statistikk om finansiering av kollektivtrafikken og passasjerutviklingen Foto: vaf.no

Tildelingen til AKT i 2018 var på 257,4 millioner kroner inkludert skoleskyss. I tillegg overføres rammen for skysstilskudd til AKT på 0,8 millioner kroener. Dette gir en ramme i 2019 på, 258,2 millioner kroner. AKT har i 2018 mottatt 65 millioner kroner i belønningsmidler, noe som er i tråd med inngått belønningsavtale. I 2019 øker denne tildelingen til 73 millioner kroner.

Skoleskyss

Det er knyttet usikkerhet til kostnadene rundt kommunal delfinansiering av skoleskyss. Det jobbes med avklaringer mot kommunene for å få nye avtaler på plass for 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...