«Imponerende innsats»

BATTERIINSAMLING: Polenkomiteen har denne gang satset på mer dugnadsarbeid og mindre dorull- og kakesalg. Fra venstre Siv Aavik, Annemarit Verdal og Torhild Thomasen. Ordfører Jan Kristensen garanterer for finansieringen av Polen-turen. Foto: Tonje Alvheim, arkivfoto

Polen-turen er innen rekkevidde for 100 ungdomsskoleelever i Lyngdal. I romjula jobbet de dugnad med vareopptelling.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

POLENTUR: I mange år har det vært tradisjon at ungdomsskoleelevene fra Lyngdal har reist på skoletur til Polen.

Der har de blant annet besøkt konsentrasjonsleiren Auschwitz for å lære om nazistenes jødeutryddelse.

Dorullsalg

For å finansiere turene, har elever og foreldre lagt ned en betydelig dugnadsinnsats.

Årets kull har imidlertid gjort en vri. I stedet for å satse dorull- og kakesalg, har Polen-komiteen satset på å samle inn bilbatterier, panteflasker og en rekke dugnadsjobber.

Og i romjula var det altså vareopptelling som sto på programmet.

Talte varer

- Vi hadde gjort en avtale med Coop Extra og Coop Obs i Lyngdal. I alt 120 ungdommer og voksne stilte opp for å telle varer, forteller Siv Aavik i Polen-komiteen.

- Jeg er stolt av at så mange ungdommer og foreldre stilte opp, sier hun til Lyngdals Avis, og legger til:

- De viste en imponerende arbeidsvilje. Det har vi også fått tilbakemeldinger om fra butikkenes side.

Turen

I år går Polen-turen i uka før skolenes høstferie. De 100 elevene vil få følge på turen av lærere og mange frivillige foreldre.

Siv Aavik opplyser at komiteen foreløpig ikke har full oversikt over inntektene fra dugnadsinnsatsen i jula.

- Men vi skal komme opp i 600 000 dugnadskroner før avreise, forteller hun.

Batteriinnsamling

Tidligere i høst begynte elevene blant annet organisert innsamling av fritidsbatterier - bil- og båtbatterier. Denne innsamlingen pågår fortsatt. Batteriene blir pakket og levert til godkjent mottak på Kvavik.

I tillegg har Lyngdal kommune stilt opp som garantist, slik at det er klart at eleven får turen sin uansett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...