I neste uke må 15-åring svare for vold og trusler

Foto: Per Thime

Den 15 år gamle jenta var tilknyttet en barnevernsinstitusjon i Lyngdal. Tirsdag møter jenta i retten i saken som det er satt av to dager til.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RETTEN: Jenta er tiltalt for flere forhold mens hun bodde ved en barnevernsinstitusjon i Lyngdal. 15-åringen bor nå i en annen by på Sørlandet.

Det er politiadvokat Berit Woxen som har skrevet tiltalebeslutningen mot jenta. I den går det frem flere forhold som gjelder både vold og trusler.

Skulle ta liv

Blant annet skrev hun på et nettsted for unge at hun skulle ta livet sitt, og andres liv.

I tiltalen går det også frem at hun uttalte at hun skulle drepe ansatte ved institusjonen ved å knivstikke dem.

Flere trusler ble fremsatt via sms, telefon eller på annen måte.

Den 15 år gamle jenta må også svare for flere tilfeller av vold. Blant annet ble en ansatt dytta ned i senga og tatt kvelertak på.

Vedkommende ble også slått med knyttet neve.

Stein og trestokk

Hun skal også ved andre tilfeller ha slått flere andre personer, hvor både stein og en trestokk var involvert.

Når jenta møter i tingretten i Farsund tirsdag vil det blant annet bli påstand om inndragning av kniv, og det vil også bli påstand om erstatning og oppreisning til de fornærmede i saken.

15-åringens forsvarer er Ida Gjerseth, advokat fra Stavanger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...