Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

I dag er det ett år siden distriktet fløt over

REFSVOLLEN: I Refsvollen måtte det båt til for å få ut beboere da det flommet over for nøyaktig ett år siden. Foto: Per Thime

I løpet av tre dager kom det 250 millimeter regn. Lyngdal og Audnedal fløt over av vann. Innbyggere måtte til og med reddes ut av boligfelt i båt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VANN: Det har flommet over tidligere, men den siste gang huskes ofte best. Natt til 2. oktober i fjor blir ennå husket.

For i løpet av kort tid kom det uendelig mye nedbør i form av regn. Flere steder var folk isolert. I Lyngdal ble Sivilforsvaret kalt ut midt på natta - blant annet for å bistå med rednings- og evakueringsarbeid i et boligfelt i Refsvollen.

Et av bildene som ble tatt var da en familie ble reddet ut fra huset de bodde i. Politi og redningsmannskaper måtte ta i bruk en gummibåt - midt i gata.

Campingplasser, jorder, gater, og det aller meste sto under vann. Parkeringsplassen ved Misjonskirken var ikke egnet til å bruke for biler.

VANN: Også her var det ille for ett år siden, den 2. oktober. Foto: Per Thime

På E39 ble det også ille, for brua ved Opsal-krysset ble ødelagt av flommen. Statens vegvesen laget en ny og midlertidig vei, men den midlertidige veien er der ennå - og vil være det i flere år til.

NY E39: Det skulle være for rundt to år, men ikke noe tyder på at det er noe snarlig løsning på E39. Foto: Per Thime

Under ser du andre bilder fra da Lyngdal flommet over, og etter.

PS! Det er i dag som i fjor regnvær, men trøsten er at det ikke skal komme mer enn rundt 6-8 millimeter i løpet av dagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...