Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Hytteeiere etterlyser tiltak på Lillekvelland

PROBLEMOMRÅDET: Når Hagevannet stiger, siger vannet innover denne myra i den øvre enden av vannet. Ved flom stiger vannet over veien og sperrer denne. Foto: Lars Rekaa (Arkivfoto)

Det er 29 hytter på Lillekvelland og 20 av dem er direkte berørt ved flom. Nå etterlyser hytteforeningen tiltak, hyteeierne er redde for liv og helse. Lyngdal kommune har også reagert.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2017 kl 08:59

FLOMSIKRING: – Det er et tiltagende prekært behov for å få senket utløpet på Hagavannet.

Slik starter leder i Lillekvelland hytteforening brevet han har sendt til Lyngdal kommune. Knut Olai Slettebø er leder i foreningen og ber om at dette nå må prioriteres.

– Jeg viser til gjentatte hen-
vendelser om dette de senere årene. For dette blir bare gradvis verre og verre, i den forstand at oversvømmelsene kommer hyppigere og tiltar i alvorlighets-grad.

Isolert

Ved oversvømmelser og flom som har vært de siste årene har det gradvis blitt verre på Lillekvelland.

– Vi ser jo at veien blir ufremkommelig for personbiler. Av 29 hytter i området så er det hele 20 av dem som da blir direkte berørt. Og mange av eierne er pensjonister, fortsetter han.

I tillegg er det andre ting, sier han:

Frykter for liv og helse

– Vi har sett at det er umulig å komme seg inn med bil. Hva når det skjer noe akutt og en ambulanse skal inn? Eller et legehelikopter skal lande? Det vil fysisk være umulig på grunn av de forholdene på stedet vil gjøre det umulig. Derfor er det også på høy tid at noe blir gjort så vi ligger i forkant til neste gang det flommer over her, sier Slettebø.

Tøff høst

I Lyngdal kommune er man godt kjent med utfordringene, men en tøff høst når det kommer til vedlikehold av vei, så er ikke alle tiltak ferdigstilt.

Les også: Hagavannet skal senkes

– Tiltaket, søknad om senking av utløpet av Hagevannet, for å minske risikoen for oversvømmelse av veien til Lillekvelland, er søkt om til NVE og Fylkesmannen. Fylkesmannen har imidlertid videresendt søknaden til Vest-Agder fylkeskommune som rette vedkommende for denne type saker, sier teknisk sjef, Arne Kristensen

Kristensen forteller videre at kommunen har gitt beskjed at denne saken gis høy prioritet, av hensyn til de berørte av stadige oversvømmelser.

Skrev brev

Så sent som 29. november i år sendte Kristensen brev til fylkesmannen om saken.

Av brevet framgår det at kommunen for noen år siden fikk tillatelse til å fjerne tilgroing i utløpet. Dette ser imidlertid ikke ut til å ha bedret forholdene nevneverdig.

«Med henvisning til dette, og flere henvendelser fra de som har fritidsbolig i området, ca 50 stk, søkes om tillatelse til å fjerne hindringer i utløpet, bla et steingjerde, for å senke vannstanden i Hagevannet. Muligens vil det også være behov for mindre sprengningsarbeider», heter det i brevet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...