Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Hjelpeaksjon for hjelpeaksjonen

REDDET: Tina Sikveland tømmer tørtketrommelen for enda en ladning tøy hun har reddet fra flomskader. Foto: Lars Rekaa

Tine Sikveland er en av mange som har sagt ja til å hjelpe hjelpeaksjonen Barn fra Ukraina.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2017 kl 19:25

FLOMRAMMET: Lageret av klær og annet som Barn fra Ukraina har samlet inn ble hardt rammet av uværet forrige helg.

En av kummene i det kommunale avløpsnette klarte ikke ta unna vannmassen, og dermed strømmet vannet inn i lageret. I løpet av kort tid sto det ti centimeter over gulvet. Innholdet i en lang rekke ferdigpakkede pappkasser ble dryppende vått.

Hjelp via facebook

Da var det Miriam Kroslid Nesje fikk en idé. Hun ba om hjelp på facebook. Lyngdølene lot seg ikke be to ganger.

– I hvert fall 20 har meldt seg. Noe av tøyet må vaskes, noe av det holder det å henge til tørk. Nå holder jeg på å kjøre ut sekker med vått tøy til hjelpermne, forteller hun til Lyngdals Avis.

Til Tine Sikveland kom hun med en sekk. Tine hadde allerede vasket og tørket fem sekker med tøy.

100 sekker

Miriam regner med at rundt 100 sekker med tøy må vaskes og tørkes.

FULL BIL: Miriam Kroslid Nesje har fyllt opp bilen med enda en ladning tøy som må vaskes og tørkes. Foto: Lars Rekaa

– I tillegg til facebookhjelperne, har vi omtrent like mange av de faste hjelperne våre som er i sving med å berge tøyet, forteller hun.

50 kasser

– Da vi kom hit etter flommen var minst 50 ferdigpakkede pappkasser dryppende våte. Vi måtte bare åpne dem, og få ut det våte tøyet, forteller lederen for Barn fra Ukraina, Dagfinn Kroslid.

– Resten av kassene fikk vi reddet. Nå har vi lagt paller ut over gulvet som de er lagret på, sier han.

Organisasjonen

Barn fra Ukraina ble startet i Lyngdal i 1994 for å hjelpe barn fra Tsjernobyl. De seks første årene hentet organisasjonen hver sommer 30 barn fra den atomrammede byen til ferieopphold i Lyngdal.

– Vi begynte allerede den gangen å følge opp ungen med klær og gaver, forteller Kroslid.

I dag er det først og fremst hjelpesendinger med klær og gaver som går fra Lyngdal til Ukraina. Barn fra Ukraina konsentrerer mye av innsatsen om Volyn-regionen vest i Ukraina, men noe av hjelpen går også til Luhansk og Donetsk i de borgerskrigsrammede områdene øst i landet.

Les også: Den største gleden man kan ha...

– Vi samarbeider tett med Skandinavisk barnemisjon her i Norge, og den ukrainske søsterorganisasjonen Children's Mission, så vi har stålkontroll på at hjelpen kommer fram, sier Kroslid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...