Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Her flyter det over ved for mye regn

FLOMMET: Dette bildet er tatt for et par uker siden, og ble funnet på Snapchat. Det viser tomten ved det nye Helsehuset i Lyngdal - under vann. Foto: Skjermdump, snapchat

Helsehustomta har utfordringer, og kanskje i store deler av byggeperioden. Det dreier seg om vann - mye vann.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

OVERSVØMMELSE: Bildet som er hentet fra Snapchat ble lagt ut for et par uker siden. Det er tatt en tidlig morgen og viser det som er mye vann på tomta.

- Ja, jeg fikk også sett på det bildet, men har jo også sett at det er mye vann her når det er mye nedbør.

Det sier Michael Stene som er er prosjektleder for Kruse Smith AS.

Vil fortsette

Det har vært mye nedbør de siste årene og området har også tidligere vært utsatt for store mengder vann - og til dels oversvømmelser.

BYGGING: Denne uka så det ut som dette ved tomta der det nye helsehuset etter hvert skal komme på plass. Foto: Per Thime

- Under byggeperioden vil dette fortsette, hvis det blir store mengder nedbør, forklarer Stene.

Årsaken er all nedbøren som kommer, men også grunnvannet som kommer opp av bakken.

Utfordrende

- På den måten er det derfor utfordrende til tider når det jobbes: Den morgenen bilde ble tatt hadde det kommet svært mye regn, men det kan komme igjen.

Det er bygget en stålvegg rundt, det er pælet og når man etter hvert skal støpe ferdig, da skal det også bli bra.

- Når Helsehuset åpner skal det ikke være utfordringer når det kommer til vann. Skjer det, da er det i så fall gjort feil, men det skal ikke skje, sier Stene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...