Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Her er Audnedals nye vigslere

VIELSER: Varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) (til venstre) og ordfører Reidun Bakken (KrF), er klare for å overta vigselsretten i Audnedal. Foto: .

Fra nyttår overtar kommunene jobben med borgerlige vielser fra domstolene. Her er Audnedals nye vigslere.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BRYLLUP: I siste kommunestyremøte, på torsdag, vedtok Audnedal kommunestyre at ordfører og varaordfører skal stå for vielsene i kommunen.

Det vil si at oppgaven faller på ordfører Reidun Bakken (KrF) og varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) fram til Audnedal opphører å eksistere som egen kommune.

Kommunestyresalen

Audnedal og Lyngdal slås sammen fra 1. januar 2020.

Den høytidlige handlingen skal i utgangspunktet finne sted i kommunestyresalen på Konsmo, innenfor vanlig arbeidstid. Par som ønsker å vies andre steder og til andre tider vil få anledning til det etter avtale med vigslerne. Parene må selv betale ekstraomkostningene med dette.

Likekjønnede

Et tilleggsforslag fra Krishna Julia Goksem (Ap) om at adgangen til vielser skal gjelde alle par, uansett seksuell legning, ble enstemmig vedtatt.

Ordfører Reidun Bakken har tidligere uttrykt glede over å få vigselsrett. Overfor Lyngdals Avis har KrF-politikeren sagt at hun som ordfører for alle audnedøler også vil vie likekjønnede par. Det eneste forbeholdet hun har gitt uttrykk for, er at hun vil få store problemer om et par ønsker å få vielsen utført under et fallskjermhopp!

Det administrative ansvaret for vigselsordningen blir delegert til rådmannen. Informasjon om ordningen med kontaktinformasjon skal legges tilgjengelig på kommunens nettside.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...