Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Her åpnet et nytt sted for mat - i det stille

MAT: Mirjana Radocaj og mannen, Branko Filipovic har startet gatekjøkken i de tidligere lokalene til bensinstasjonen. Foto: Per Thime

I de tidligere lokalene til bensinstasjonen er det i det stille åpnet gatekjøkken. Her får du blant annet mat fra Serbia og Kroatia. Og det er hjemmelaget.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 12:43

GATEKJØKKEN: – Vi har holdt på siden 30. april, men sånn i det stille egentlig - for vi ønsker å prøve oss frem til hva som fungerer.

Det sier ekteparet Mirjana Radocaj og Branko Filipovik, henholdsvis fra Kroatia og Serbia. Men de er nå lyngdøler og hadde lyst å starte noe for seg selv.

Og sånn ble det.

– Jeg jobber også ved Kvåstunet, så dette er noe vi skal gjøre ved siden av våre faste jobber. Det er spennende og litt skummelt, for vi vet jo ikke helt hva vi går til, forteller Mirjana.

Hjemmelaget mat

Inne i lokalene, i det som blant annet har vært bensinstasjon, lukter det godt. Det står ikke på matlukten.

– Vi lager forskjellig mat, egentlig alt fra pannekaker og hamburger, til serbiske og kroatiske retter. Hos oss skal det aller meste være hjemmelaget. Det gjelder blant annet vår hamburger, fortsetter hun.

Litt forskjellig

Et overblikk over menykartet viser at det ikke bare er norsk mat. Naturlig nok finnes det retter fra blant annet Serbia. Pljeskavica, som er en hjemmelaget hamburger er blant det man kan spise.

HJEMMELAGET: Det meste skal være hjemmelaget - også hamburgerbrød. Mirjana Radocaj synes det er spennende å forsøke seg i take-away bransjen. Foto: Per Thime

– Og Cevapi! Det er en slik hjemmelaget, rullet burger av storfe og lam. Vi håper det faller i smak og at dette blir mer enn et forsøk.

VIP-grill er navnet på nyvinningen i Lyngdal. I disse dager forsøker de to seg frem når det gjelder åpningstider.

– Den første uka åpnet vi faktisk klokken 07 om morgenen, men det fant vi fort ut ikke hadde noen hensikt. Nordmenn er ikke vant med å spise så tidlig fra et slikt spisested. Nå forsøker vi å se litt på åpningstidene, forteller Radocaj.

Mat og bilvask

Begge de to ser frem til sommeren. Da strømmer også turistene til byen. Til den tid skal åpningstidene ha satt seg. Og ikke bare det, for Branko Filipovic har også andre planer for stedet.

– Dette er jo en gammel bensinstasjon, og det er også plass til andre ting. Derfor kommer jeg til å åpne opp for bilvask. Kombinasjonen, spis burger og kjøp en bilvask samtidig, håper jeg slår an. Bilvask skal jeg komme i gang med ganske snart, kanskje allerede i neste uke, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...