– Han va’ spinnsnåle, han der!

SPINNSNÅLE KJELL ELVIS: Erna Andreassen,synes Kjell Elvis leverte et forrykende bra show. Foto: Kathrine Knudsen, Bygdebladet

Høy musikk. Stappfull sal. God stemning. Humor. Sjarm. Allsang. Og dans. Velkommen til skikkelig rock’n’roll med Kjell Elvis på Vardheim dagsenter på Randaberg. Det var før han giftet seg, som han gjorde i går.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

THE KING: – Å baby, hvor har du vært hele mitt liv! Kjell Elvis – eller Kjell Henning Bjørnestad, som han egentlig hete – går hardt ut og mottar klapping, latter og seriøse mengder entusiasme tilbake.

Der står han, på Vardheim dagsenter, som en tro kopi av Elvis Presley - «The King» himself. Slående lik fra topp til tå, skriver Bygdebladet.

I dag er det ikke snakk om å holde tilbake, men å kline til - bokstavelig talt.

Sjarmøretappen

– Jeg pleier å starte fra venstre og bevege meg bortover mot høyre. Slapp av, alle skal få hvert sitt kyss, gliser entertaineren og setter i en mørk røst.

GA ALT: Ansatt på Vardheim, Linn Christin Vestvik, satte i gang latteren da Kjell Elvis plutselig ga henne oppmerksomhet på vei opp til scenen igjen.

– Jeg starter med en Jim Reeves, for ikke å skremme dere helt av.

Latter tilbake. Og føtter som tripper helt ytterst på stolen.

– But most of all, I love you ’cause you’re you....

LES OGSÅ: Kjell Elvis har giftet seg

Det er som å være til stede i en for tidlig valentinesfeiring - rad etter rad sitter flotte damer i finstasen med hver sin røde rose i hånden.

– Å baby, er den til meg?

BLOMSTER: Lyngdølen sjarmerte damene i senk på Randaberg.

«The King» går ned på kne fremfor ene damen som sitter på første rad. Han tar rosen, lukter på den, synger noen strofer til henne og leverer den tilbake - med et kyss på kinnet.

– Åååå, tusen takk ska du ha, svarer hun smilende.

Sangen ebber mot slutten. Kjell Elvis har rukket å bevege seg galant mellom stolrekkene og servert sjarmerende blikk og kommentarer før han setter kursen inn i sangen «Adios Amigos».

– Bare så dere vet det, jeg har med flere skjerf her som helt spesielle damer skal få av meg. Så må de ta dem med seg og legge dem under hodeputa si. Og aldri glemme meg!

Han ler. Damene klapper. De ansatte plystrer. Mannfolka ler med.

Rekk opp hånden

– Nå er det slutt på søvnløse netter og venting. Nå er vi ferdige med oppvarmingen. Nå blir det sterke scener!

MINNE: Det er ikke hver uke Kjell Elvis er på Randaberg. Det måtte med på bilde.

Det er tydelig at lyngdølen liker seg i underholderrollen. Og at han behersker den til det ytterste. Og ikke minst at han gir noe til publikum. Vekker til live gode, gamle minner. Noen av de eldre har nå reist seg og danser med i tøflene. Flere synger - og kan teksten prikkfritt.

– Rekk opp hånden. så er jeg der med en gang, sier Kjell Elvis.

En dame blir bedt opp på dans. Og noen danser senere, enda en. Han går ned og high fiver noen av karene, legger hånden på skuldrene deres og synger. Også de er helt oppslukt av showet som utspiller seg fremfor dem. Å få en hundreåring til å føle seg som en ungdom igjen, det er det han klarer. Og de ansatte til å bli som blyge fjortenåringer idet han tar en lynkjapp hoftemanøver til høyre og slenger av et smellkyss rett i pannen på ene ansatte.

DANS: Ruth Marie Goa tok en dans med «The King».

– Kyss meg kanonfort

– Da tar vi «Kiss Me Quick», eller som vi sier på norsk: Kyss meg kanonfort!!!!!

Latteren bryter løs. Det er et rørende skue å se så mye liv, så mye glede. Noen av de ansatte har tatt til tårene flere ganger over gledesscenene som utspiller seg foran dem.

Og Kjell Elvis, vel han vet å bare kjøre på videre. Showet er langt fra slutt.

Han sklir inn på knærne fremfor Erna Andreassen i rullestolen. Tar tak i skjerfet hennes, tørker sin egen panne sakte mens han synger til henne og avslutter med kyss på kinnet og hånden.

– Dette må vi gjenta, kjære!

– Bravo! Bravo! sier Erna og stryker han over kinnet.

– Han var spinnsnål han der! Kor gammale e han? Eg tror me kunne ha passa godt i lag!

– Dette var skamløye og skikkelig show, sier hun til meg, som sitter ved siden av, og klapper entusiastisk i hendene.

REISER RUNDT: Kjell Elvis, eller Kjell Henning Bjørnestad som er hans navn, har det fortsatt i seg. Han reiser rundt og opptrer, og i neste måned blir han 50 år.

Siste nytt i Helseglede Vis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...