Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Hagavannet skal senkes

MYE VANN: Hagavannet i juli i år. Foto: Privat Foto: Privat

Hagavannet ved Lillekvelland truer veien.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Nå vil hytteeierne på Lillekvelland ha vannet senket en halv meter.

Lyngdal kommune er i utgangspunktet positiv til tiltaket, og ser også for seg at kommunens folk gjør jobben.

Privatisering

Bakgrunnen for saken er at Lyngdal kommune har vedtatt å privatisere veien forbi Hagavannet inn til Lillekvelland. Det er ikke lenger fastboende på Lillekvelland, men flere hytter. I den forbindelse vil kommunen sørge for at veien får en viss standard før den private overtakelsen.

Les også: Kommunale veier privatiseres

– Det er Fylkesmannens miljøvernavdeling som skal avgjøre saken, og muligens må også Norges vassdrags- og energidirektorat kobles inn. Men det ligger egentlig i kortene at kommunen vil støtte denne søknaden, sier teknisk sjef Arne Kristensen i Lyngdal kommune.

Han sier til Lyngdals Avis at han ikke regner med at arbeidene vil bli veldig kostbare.

Det er lederen i Lillekvelland hytteforening, Knut Olai Slettebø, som har ført henvendelsen til Lyngdal kommune i pennen.

Under vann

Han skriver at det de siste 10 årene har det vært et tilbakevendende problem at utløpet av Hagavannet har grodd igjen slik at myrområdet i nordenden av vannet, Svartakrona, oversvømmes. Veien blir da stående under vann, og i perioder med store nedbørsmengder står vannet så høyt at det ikke er mulig å passere området med vanlig personbil.

«På vegne av Lillekvelland hytteforening ber jeg derfor om at Lyngdal kommune senker utløpet av Hagavannet ned til det naturlige utløpet, som anslagsvis ligger 50 cm lavere enn dagens utløp. Utløpet bør også utvides til å bli så bredt som det naturlig var tidligere, slik at vann ikke hoper seg opp på innsiden av utløpet, i perioder med store nedbørsmengder», heter det i brevet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...