Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Godtar tap av statsborgerskap – krever utvisning omgjort

RETTEN: Fra lagmannsrettssaken i Oslo. Fra venstre Rolf Erik og Yasmin Kristensen, advokat Arild Humlen, konstituert lagdommer Kim Holst-Larsen, lagdommer Lisa Vogt-Lorentzen (rettens administrator), ekstraordinær lagdommer Anne Lise Rønneberg, advokat Rune Tveit og seniorrådgiver i Une, Stine Sorknes. Foto: Lars Rekaa

Advokat Arild Humlen la ned påstand om at vedtaket om å utvise Yasmin Kristensen kjennes ugyldig da ankesaken kom opp i Borgarting lagmannsrett i Oslo tirsdag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 10:43

STATSBORGERSKAP: I sitt innledningsforedrag sa han at Yasmin måtte godta at hun mistet statsborgerskapet etter at det ble klart at at hun hadde oppgitt feil opprinnelsesland da hun kom til Norge som 18-åring i 2001.

Les også: Snart faller avgjørelsen

Hun hevdet ved ankomst at hun kom fra Somalia, mens hun i virkeligheten kom fra nabolandet Djibouti.

Barnas beste

Humlen la særlig vekt på barnas situasjon, og pekte på at saksøkte, Staten ved Utlendingnemnda (Une) har gitt uttrykk for at familien enkelt skal velge om barna skal følge med til Djibouti for utvisningsperioden på to år, eller om de skal bli værende i to år i Norge uten mor.

Han viste til at barna er sterkt knyttet til moren, og at sakkyndige har vurdert det til at mor og barn bør være sammen.

Deretter slo han fast at Une ikke har vurdert barnas situasjon konkret, slik Den europeiske menneskerettskonvensjonen og Barnekonvensjonen krever.

Ikke vurdert

I den forbindelse pekte han på en rekke punkter til støtte for sitt syn:

  • Une har ikke vurdert faren for at yngstedatteren skal bli utsatt for kjønnslemlestelse.
  • Une har ikke vurdert om barna har språkkunnskaper til å klare seg i Djíbouti.
  • Une har ikke vurdert kulturtilpassing.
  • Une har ikke vurdert familiens livssituasjon i Djibouti.
  • Une har ikke vurdert tap av skolegang i Norge.
  • Une har ikke vurdert tap av sosialt miljø i Norge.
  • Une har ikke vurdert medisinske rettigheter.
  • Une har ikke vurdert faren for at eldstesønnen kan bli sendt på koranskole.

Humlen dokumenterte at Une har konkludert at utvisningsvedtaket er til barnas beste, men at innvandringspolitiske hensyn må veie tyngre.

Til doms

Saken fortsetter med innledningsforedraget til Unes advokat, Rune Tveit, forklaringen til Yasmin Kristensen og vitneførsel, før den avsluttes med prosedyrer.

Saken vil bli tatt opp til doms onsdag, men det er usikkert når dommen faller.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...