Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Gleder seg til påske i spikerteltet

GLEDER SEG: Svein Øksnevad fra Stavanger gleder seg til påskeferien. Den skal familien dele på å tilbringe i campingvogn med spikertelt på Kvavik i Lyngdal. – Det en ren glede å være her, sier han. Foto: Per Thime

De er ikke for veteraner å regne, men trives godt på Camp Lyngdal. Ekteparet Berentsen/Øksnevad er bare to av mange som skal tilbringe påsken på campingplass ved sjøen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2018 kl 09:17

ELDORADO: – Det er jo et eldorado uansett når vi er her på året, enten det er sommer, høst eller vinter - eller våren som skal melde sin ankomst noe sent dette året, sier Svein Øksnevad.

Stavanger-mannen er sammen med kona, Bente, mer enn klar for påske i spikertelt ved sjøen.

– Vi bruker vogna/hytta ofte vi, og det gjelder hele året. Vi er ikke for veteraner å regne, for vi har bare vært her i snaut to år, forteller han.

Trives

– Lyngdal og omegn har så mye å by på og vi bruker en god del av tilbudene vi kommer over. Lyngdal sentrum, Handelsparken, Lindesnes, Spangereid og Vanse er ofte steder vi drar innom når vi er, skjønt Farsund ligger litt bortgjemt, synes vi.

Ekteparet fra bydelen Vaulen deler opp påsken. Fra førstkommende helg er det barn og barnebarn som bruker «boligen», mens far og mor er klar for innrykk skjærtorsdag.

– Dette er rekreasjon på sitt aller beste. Her slapper vi av og nyter tilværelsen. Kona liker det også, sier mannen.

CAMPINGLIV: Bente og Svein trives godt i Lyngdal. Foto: Per Thime

– Men du kan skrive at jeg var veldig skeptisk da dette kom opp for ett par år siden. Jeg måtte tenke meg veldig om, men nå etter snart to år er det en ren glede å være her, forteller Bente Berentsen.

Bort med data

Da Lyngdals Avis er på besøk er det også besøk i vogna, eller hytta. Folk på campingplassen er ofte sosiale og besøker hverandre, i hvert fall de i nærmeste gate.

– I påsken regner jeg med det blir en del brettspill. Vi legger bort telefoner og datamaskiner og er sosiale på andre måter. Casino er jo et artig kortspill som spilles en del, sier Øksnevad.

Påske er også tiden på året det er mer barn på campingplassen enn ellers i året.

Yrende liv

– Om sommeren er familier mer spredd rundt, men når påsken kommer til Camp Lyngdal, da er det et yrende liv her. Får bare håpe at det smelter litt snø så ungene kan bruke den vesle fotballbanen som ligger godt dekket under det hvite du ser der. Snøen, humrer han.

Det ligger ganske sikkert snø også når påsken er her for fullt.

– Jeg er forresten vaktmester der ved anledninger. Selvutnevnt vaktmester hvor jeg stripser målnettet etter hvert som det revner mer og mer.

Men blir det skigåing i påsken?

– Nei, her blir det ikke skiturer. I påsken kan snøen være på fjellet, så kan vi kose oss i lavlandet ved fjorden, med Solo, Kvikk Lunsj, og hvem vet, kanskje kommer også påskeharen og legger ut noe i skogen like ved her. Påsken blir uansett fornøyelig på alle måter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...