Forslag om 130 kilometers fartsgrense

I GANG: E39-utbyggingen er i gang. Gisle Meininger Saudland vil ha 130 kilometers fart hele veien. Foto: Nye Veier

Nå kommer det konkrete forslaget om å sette opp fartsgrensen fra 110 kilometer i timen, som i dag er høyeste lovlige hastighet på motorvei i Norge.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FIREFELTSVEI: – Veien dimensjoneres til at man kan kjøre 130 km/t. Det er bare at det ikke er lov ennå. Kan man kjøre fortere, øker samfunnsnytten. Det er ikke noe problem om hastigheten økes så lenge veien tåler det. Kurvatur, stigning og oppbygging av veien er som sagt tilrettelagt for dette, sier stortingsrepresentant Gisle Meininger Saudland (Frp) fra Flekkefjord til avisen Agder.

Les også: I 130 vestover til Lyngdal

I den nye regjeringsavtalen ligger det inne et punkt om at man skal se på fartsgrensene på nye veier som bygges. Tanken er at samfunnsnytten øker dersom man kommer seg raskere fra A til B.

Igangsatt

Statsråd Jon Georg Dale igangsatte tirsdag 9. oktober 2018 anleggsarbeidet på Nye Veiers E39-prosjekt fra Kristiansand vest - Mandal øst. Det planlegges åpning i 2022. I 2021 planlegges byggestart for strekningen Mandal til Lyngdal.

- For prosjektet Lyngdal øst (Herdal) til Lyngdal vest (Røyskår) kan anleggsarbeidet være i gangsatt innen årsskiftet 2020/2021, sier prosjektdirektør Asbjørn Heieraas i Nye Veier.

10 til 12 år

Nye Veier har også sagt at strekningen fra Ålgård til Flekkefjord skal starte i 2021, men at starten blir lengst vest.

– At vi begynner i Ålgård og går sydover betyr at det går noen år før vi er på strekningen fra Moi til Flekkefjord. I bestefall kanskje om fem år, men hele strekningen fra Kristiansand til Stavanger skal være ferdig om 10 til 12 år, sa Heieraas til Agder i desember 2018.

Nye Veier har understreket at det er samfunnsnytten som avgjør hvilke strekninger og prosjekter som kommer først.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...