Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Fikk 400 000 til ungdomstiltak

BLOMSTER FULGTE MED: Det fulgte også blomster med da Jon-Are Åmland (KrF) orienterte om tildelingen til frivilligsentralen. Fra venstre ordfører Jan Kristense (H), leder av frivilligsentralen, Beate Johnsen, Mona Fredbo, Steinar Bjørnstøl (V), Marius Thoresen og Jon-Are Åmland (KrF). Foto: Lars Rekaa

Lyngdal frivilligsentral har fått 400 000 kroner til ungdomstiltak. Jon–Are Åmland overbrakte nyheten og blomster til staben tirsdag formiddag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FRITID: – Dette er penger fra regjeringens arbeid mot barnefattigdom. Tildelingen viser at frivilligsentralen i Lyngdal arbeider svært god, sa Åmland, som overrakte blomster til frivilligsentralens Beate Johnsen, Mona Fredbo og Marius Thoresen..

Pengene er fordelt på 250 000 kroner til fritidsguide, og 150 000 til Bua.

Bua

Bua er en nasjonal ordning med gratis utlån av fritidsutstyr til barn og ungdom. Fritidsguiden er en ordning for å hjelpe barn og unge i gang med fritidsaktiviteter.

Les også: Nå kan du låne sportsutstyr på Konsmo

Etterspørselen etter utstyr fra Bua nærmest eksploderte etter at Lyngdal fikk skøytebanen på Rådhusplassen. – Vi lånte ut 400 par skøyter etter at den åpnet. Skolene var svært flinke til å bruke Bua, forteller Mona Fredbo ved frivilligsentralen.

TRTANGT: Utstyrslageret til Bua i Lyngdal er fullstappet. Fra venstre Marius Thoresen, Beate Johnsen, Jon-Are Åmland, Jan Kristensen (delvis skjult) og Steinar Bjørnstøl. Foto: Lars Rekaa

– Nå venter vi etterspørsel etter sommerutstyr. Vi tilbyr blant annet turutstyr, sier Beate Johnsen, leder ved frivillighetssentralen i Lyngdal, og understreker at tilbudet nå omfatter så mye utstyr at Bua i Lyngdal får plassproblemer..

Fritidsguiding

Fritidsguiden er organisert slik at frivilligsentralen kontakter alle skoleeelever og spør om de har fritidsinteresse og om de ønsker å skaffe seg det. Etter mølter med dem det gjelder, og foreldrene deres, går arbeidet ut på å sette den enkelste i kontakt med noen som kan tilby nettopp den fritidsaktiviteten som er ønsket.

– Vi samarbeider blant annet tett med den kommunale kulturskolen, sier Beate Johnsen.

Universelt tilbud

Hun understreker at tilbudene er universelle. – Vi er opptatt av at vi ikke skal stigmatisere grupper som hjelpetrengende, sier hun.

– Dette fritidsprosjektet har vi nå drevet i to år med gode resultater, sier Marius Thoresen.

Mona Fredbo legger til at Fritidsguiden har like mange innfødte lyngdøler som brukere som innvandrerungdom.

Frivilligsentralen forbereder seg nå på ulike sommeraktiviteter. På programmet står blant annet tur til Dyreparken, tur til fuglestasjonen ved Lista fyr og båttur i skjærgården.

– Vi samarbeider også med driluftsrådet, og regner med at det blir nye kurs i sommer – som avsluttes med overnatting i friluft i Epledalen, sier Beate Johnsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...