Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

FAU er bekymret for sykemeldinger ved skolen

SKOLE: Konsmo skole har hatt og har mange og lange sykmeldinger. Arkivbilde

Foreldrearbeidsutvalget ved Konsmo skole har sendt bekymringsmelding vedrørende sykemeldinger og vikarsituasjonen ved skolen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KONSMO: - Sykemeldingene som er i dag, har innvirkning på de ansatte, ettersom det blir større belastning på de gjenværende. Dette gir videre negativ ringvirkning på og for elevene og læringsmiljøet deres, skriver nestleder i FAU, Camilla Kvås.

Konstituert rektor, Kate E. V. Berrefjord, bekrefter overfor Lyngdals Avis at skolen i år har hatt mange og lange sykemeldinger.

Vanskelig

- Det har gjort det vanskelig å få tak i kvalifiserte lærere i perioder. Det virker som det er vanskelig å få tak i kvalifiserte lærere i mange kommuner, ettersom vi har spurt om å «låne» fra skoler i nærheten. Ingen har noen vikarer som går ledige.

Konsmo skole har også lyst ut stillinger, og de har også henvendt seg til mulige søkere via skolens hjemmeside.

- Dette har ikke gitt oss alle de kvalifiserte vi trenger, selv om vi har fått et par etter nyttår.

I brevet fra FAU som er sendt til kommunalleder for oppvekst går det også frem at det er stor uro rundt situasjonen på Konsmo skole.

- Lærerne er alle under press, og både arbeidet med det sosiale, samt det pedagogiske er en stor utfordring når det er så stor mangel på kvalifiserte vikarer. Dette kan igjen medføre økt antall sykemeldinger i senere tid, på grunn av stress og ansvarsbelastning hos de ansatte. Foreldrene ved skolen opplever stor uro rundt dette, og er bekymret for situasjonen skolen er i per dags dato, sier nestlederen i FAU.

- Godt samarbeid

Konstituert rektor er glad for et engasjert FAU. Hun mener også at skolen hele tiden holder dem oppdatert om situasjonen ved skolen. I den situasjonen som er gjør skolen det de kan - og for neste skoleår ser det bedre ut.

- Lærerne på Konsmo skole er en positiv stå på-gjeng som har tatt mange vikartimer, og også veiledet assistenter og fagarbeidere som har vært brukt som vikarer. Konstituert rektor har, i perioder, tatt fagansvar i klasser med spesielt mange sykemeldte lærere. Det er ingen ønskelig situasjon, men både skolen og kommunens administrasjon står på for å skaffe kvalifisert personell. Det har i år vist seg vanskelig midt i skoleåret. Det positive er at det ser ut til at vi har sikret oss kvalifiserte lærere til alle vikariatene for neste skoleår. Det er vi veldig fornøyde med, sier hun.

Berrefjord legger til at det som er viktigst er at elevene har det trygt og godt på skolen og at de føler seg ivaretatt.

- Det gjelder både sosialt og læringsmessig - og det er noe personalet jobber for til en hver tid.

PS! I disse dager søkes det etter ny rektor ved Konsmo skole.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...