Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Etterlyser tiltak før kantslått

RUNDBALLER: Bonde Jan Einar Omland etterlyser tiltak i forkant av kantslått. Foto: Per Thime

Jan Einar Omland er bare en av mange bønder som presser gress i rundballer. Langs Kirkeveien flyter søppelet, og mye av det, kommer i rundballene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PROBLEM: - Det er klart at dette er et problem, og som du ser så flyter det med søppel her langs veien, sier han.

Omland er ute for å hente rundballer som er presset.

Fornøyd med antallet

Antallet rundballer er bra, men han er ikke fornøyd med håndteringen av søppel.

- Jeg er av den oppfatning at dem som har ansvaret for kantslått også bør ta seg en runde før de utfører selve arbeidet. I forkant av slåtten bør det samles opp søppel, for i dag ser vi at det er mye dritt som kommer med rundballene, og dette er naturligvis et problem.

Farlig for dyra

Det er mye trafikk langs veien, og det er mye søppel som flyter.

- Det er ikke bare ungdommen som kaster ut av bilvinduer, det er nok mer sammensatt enn det. Dette er ved dyrka mark og vi som er bønder er avhengig av alt det vi kan klare å presse av rundballer. Plast, metall og andre ting presser seg inn og dette kan være direkte farlig for dyrene som skal spise foret. Folk må begynne å tenke seg om, avslutter Omland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...