Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Elveeierlaget overrasket over avvik

IKKE PÅ STELL: Ribe Betong i Lyngdal fikk mange anmerkninger Fylkesmannen hadde inspeksjon i slutten av mars. Elveeierlaget er bekymret for forurensing, men stoler på at det ryddes opp. Foto: Lars Rekaa

Elveierlaget i Lyngdal er bekymret over avvik ved Ribe Betong, men regner også med at det blir ryddet opp snarest.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

AVVIK: Arne Kristensen er leder av Elveeierlaget i Lyngdal, og har fått med seg avviksmeldingen som kom fra Fylkesmannen mot Ribe Betongs virksomhet på Akersmyr i Lyngdal.

- Jeg fikk lest gjennom avisen, og det er klart at slike ting er alvorlige. Vi blir naturligvis bekymret for forurensing av elva, sier Kristensen til Lyngdals Avis.

Flere avvik

I forrige uke skrev vi om avvikene fra Fylkesmannen. Og de var flere og av ulik karakter.

  • Virksomheten mangler en stedsspesifikk risikovurdering for ytre miljø.
  • Ansvarsfordelingen med hensyn til vedlikehold og kontroll av sedimentasjonsbasseng er uklar.
  • Virksomhetens håndtering av kjemikalier kan medføre fare for forurensning.
  • Virksomheten mangler et system for håndtering av farlig avfall.
  • Håndtering av slam er ikke i tråd med avfallsregelverket.

Punktene er altså flere, men lederen av Elveeierlaget er sikker på at det ordnes opp. Han stoler på både grunneier og Ribe Betong.

- Ribe Betong er et stort og seriøst firma, og derfor er jeg også trygg på at dette blir fulgt opp av bedriften, fortsetter Kristensen.

Forurensing

Bedriften har frem til 31. mai å rette opp avvikene som er meldt inn fra Fylkesmannen. Bedriftens ledelse sa i forrige uke at de tar dette på alvor.

- Jeg har lest rapporten og vi skal gi en tilbakemelding tilbake til Fylkesmannen. Dette er noe vi tar på alvor, men vi mener det er ting i rapporten som kommer feil ut, sa Ingrid Stenbråten som er HMS-ansvarlig i bedriften.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...