Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dømt for netthets av Lyngdal-diakonen

FAKSIMILE: Lyngdals Avis' intervju med Inger Lill og Kan Hananger 29. juni i år. Foto: Lyngdals Avis

En 57 år gammel mann fra Flekkefjord er dømt til 90 dagers betinget fengsel og 12 000 kroner i bot for netthets mot diakon Jan Hananger i Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DOM: Dommen omfatter også en oppreisning på 50 000 kroner til Lyngdal-diakonen, samt at Flekkefjord-mannen må betale 6000 kroner i saksomkostninger.

Dommen i Kristiansand byrett var enstemmig.

Fortalte sin historie

Jan Hananger har tidligere stått fram i Lyngdals Avis og fortalt sin historie. Marerittet har vart i nærmere to år, etter at Hananger på Facebook ble beskyldt for å stå bak misbruk av barn. Også fire andre mennesker har vært fornærmet i saken.

Facebook-kampanjen mot blant andre Hananger startet etter en barnevernssak et annet sted i Lister.

For Lyngdals diakon gjennom mer en 30 år har saken vært en enorm belastning, han har blitt spyttet på og kalt pedofil av fremmede mennesker.

Belastningen for Hananger og hans familie har vært stor. Både han og kona Inger Lill har vært langtidssykmeldte.

Tre dager

Saken mot Flekkefjord-mannen ble ført over tre dager i Kristiansand tingrett med tingrettsdommer Lillian Skranefjell som rettens administrator. Meddommere var Elise Losnegård Hovden og Tore Johannessen.

Aktor i saken var politiadvokat Berit Woxen, mens den tiltalte ble forsvart av advokat Olav Sylte. Saken gikk for åpne dører.

Det ble ført 21 vitner.

I samsvar med påstand

Dommen er i samsvar med aktors påstand. Olav Sylte la ned påstand om full frifinnelse, subsidiært at tiltalte måte anses på mildeste måte.

Advokat Olav Sylte opplyser at dommen vil bli anket.

Les mer i torsdagens papirutgave!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...