Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Disse vil bygge skolebygg

SKOLE: Hovedideen i skisseprosjektet har vært å lage en kompakt skole hvor eksisterende lokaler blir videreutviklet ved å legge nye bygg inn mot eksisterende. FOTO: Rambøll/ vaf.no

Fire entreprenører har levert tilbud på bygging av en ny skole i Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Fylkeskommunen godkjente nylig bygging av skolebygg til 108 millioner kroner. Skolebygget i Lyngdal skal være oppgradert og utbygd i 2019. Fylkestinget godkjente et forprosjekt for oppgradering og utbygging av Eilert Sundt videregående skole, studiested Lyngdal. Byggeprosjektet er gitt en kostnadsramme på 108 millioner kroner. Ferdigstillelse er planlagt til skolestart i august 2019.

- Anskaffelsesprotokollen er ikke ferdigstilt, blant annet på grunn av at kontrakt ennå ikke er inngått, opplyser fagleder Knut Otto Pedersen for innkjøp i Vest-Agder fylkeskommune til Agder.

- Det jeg kan si på det nåværende tidspunkt er at det er mottatt tilbud fra Alliansebygg AS, BRG Entreprenør AS, Kruse Smith Entreprenør AS og Veidekke Entreprenør AS.

Ny kantine og bilbliotek

Skoleanlegget i Lyngdal vil bli utvidet. Deler av den nåværende bygningsmassen vil bli revet og erstattet med et nytt teoribygg og et verkstedbygg. Ny kantine og bibliotek skal bli etablert i de nye bygningene for å skape en samlende og funksjonell planløsning. Den eksisterende bygningsmassen, som er fra 1974, vil bli rehabilitert med nye vinduer, isolasjon og ny kledning.

PROSJEKT: Skisseprosjekt for Eilert Sundt Lyngdal med 1860 kvadratmeter nybygg (grønt/blått) og der 730 kvadratmeter av eksisterende bygg rives. FOTO: Ranbøll/ Vest-Agder fylkeskommune

Den arkitektoniske målsettingen med utformingen av nybygget har vært å tilpasse seg den nåværende bygningsmassen på en harmonisk måte for å gi skolebygningen et helhetlig uttrykk.

Klimanøytrale

De nye byggene skal i størst mulig grad være klimanøytrale. Arbeidene skal skje med utstrakt bruk av tre som byggemateriale. Det vil bli lagt til rette for et lavt energiforbruk og lavt CO2 utslipp.

Bygget vil bli innrettet for rasjonell skoledrift i nye og mer funksjonelle lokaler. Byggeprosjektet skal bidra til moderne og attraktive undervisningsbygg som sikrer rekruttering til yrkesfagene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...