Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dette ble lest mest i 2017

MEST LEST: Den mest leste artikkelen i Lyngdals Avis dreide seg om en twitter-melding fra politiets operasjonsleder.

Vi er inne i et nytt år og i den forbindelse er det på tide å se hva som ble lest i Lyngdals Avis på nett. Vi har satt sammen en liten toppliste.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

2017 var nok et bra år for både nyhetssaker og annet innhold på nett. Det er slettes ikke alltid det er rene nyhetssaker som treffer leserne best, noe som oversikten du holder på med viser.

Politi-twitring

Årets mest leste artikkel på nett var den historien om alle henvendelser politiet hadde fått om jobbing 1. mai. Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, svarte innringerne via twitter - i form av et rim.

- Vi får noen henvendelser om støy og bråk på gressklippere, motorsag og hva det måtte være. 1. mai er ikke helligdag, men det er som de øvrige dagene: Ta hensyn til naboene dine. Men igjen: Det er ikke noe forbud mot å drive hagearbeid i dag, sa Klausen til Lyngdals Avis.

LES SAKEN HER

Syklister ble filmet

En lastebilsjåfør lå bak syklister i fem minutter. Filmen han la ut på Facebook, ble i slutten av mai spredd over nettet. I Lyngdals Avis var det den saken som kom på 2. plass over leste saker.

Klikk deg inn her for å se mer av videoen som lastebilsjåfør Jørgen Egenes la ut.

Kulissene ble stjålet

Den tredje mest leste saken dreier seg om teater, eller tyveri av kulisser. De fleste er nok enig om at teater er best med kulisser. Da Riksteatret var i Lyngdal i mars skjedde det som ikke skulle skje. Den utsolgte forestillingen «Kollaps i kulissene» med Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle ble avlyst etter tyveri av kulissene.

KULISSER: Riksteatret måtte avlyse i Lyngdal da kulissene ble stjålet. Foto: Erlend Haddeland

På rømmen i åtte år

På fjerde plass på listen finner vi en historie om «Lars», pusekattene. Trine Førland fra Lyngdal hadde slått seg til ro med at pusekatten «Lars» var død. For åtte år siden forsvant den, men så en da kom den hjem igjen i begynnelsen av november.

PÅ RØMMEN: Denne pusekatten var på rømmen i åtte år.

Yasmin-saken

Fire lyngdalsunger i alderen 4 til 12 kan snart miste mamma. Yasmin Kristensen (34) er fratatt det norske statsborgerskapet og skal utvises, skrev vi 9 august, og senere i flere andre artikler. Dette var og er en sak som engasjerer lyngdølene, og du kan lese mer om Yasmin her.

TVANGSUTSENDES: Rolf Erik Kristensen skal fratas kona. Rayan Erik (12), tvillingene Adam og Aarom (7) og minstejenta Noreen (4) skal fra tas mamma. Yasmin Kristensen er fratatt statsborgerskapet. FOTO: Lars Rekaa

Flom sendte biler på langtur

De fleste er kanskje enig i at det har vært mer enn nok regn denne høsten, eller året. I september var det flom, noe som blant annet førte til en skikkelig omvei for mange sjåfører.Da brua ved Opsal-krysset ble ødelagt ble omkjøringsveien ekstra lang for en del sjåfører. Hele 50 kilometer for trailersjåfører kunne vi lese.

ØDELAGT: Brua på E39 ved Opsal-krysset ble ødelagt i flom. Foto: Per Thime

Mer flom

Flom var en del som preget nyhetsbildet i september. Da det regnet som mest var det dog en del kreative mennesker rundt i distriktet. På Svenevik kom de seg rundt i robåt - på fotballbanen.

BÅTTUR: Barna Joel Andreas, Matilde og Lina er på rotur, det det vanligvis er en fotballbane på Svenevik. FOTO: Per Furuholt

Vi holder oss i september, men denne saken dreier seg ikke om flom, men om øl. Mye øl! Politiet ble nemlig sett i noen busker ved Gitlevåg. De lette etter, og fant store mengder med øl. Per i dag er ennå ingen pågrept og siktet i saken. Hvor mye øl det var snakk om har aldri politiet villet si noe om. Bien som var satt i grøfta hadde norske skilter, eier var et utleiefirma, men det ble også observert en lik bil, med polske skilt dagen før. Da ble det lastet om øl, fortalte en tipser Lyngdals Avis.

POLSK ØL: Her blir varevognen tauet bort fra stedet hvor politiet samlet flere hundre bokser med øl. FOTO: Tipser

Strikkemannen

På den neste plassen finner vi saken der vi skrev om Daniel Gundersen. Daniel er snakker på dagtid, daglig leder av en bilvask på kveldstid, men har ennå tid til gode. Hobbyen hans er strikking og det skrev vi om i høst. Saken kan du lese mer om her.

STRIKKETØY: Daniel Gundersen i godstolen med strikketøyet. FOTO: Nariat Pashaev

Vekket begeistring

Den mest leste saken som gjelder sport var den om styrkeløfter Carl Petter (31) som ble brannskadet som 4-åring. Innlegget hans om mobbing som han la ut på Instagram og Facebook vekket begeistring. Det dreide seg blant annet om mobbing.

SKAPER ENGASJEMENT: Dette bildet av styrkeløfter Carl Petter Sommerseth (31), sammen med en tekst om mobbing, har ikke gått upåaktet hen på Facebook og Instagram. FOTO: Privat

Tyveri fra Rosfjord

Vi tar med de elleve mest leste sakene og den saken som får den plasseringen dreier seg om innbrudd. 21 campingvogner ble brutt opp på Rosfjord. Tyven eller tyvene stjal for det meste alkohol, men også litt penger. Dette skjedde andre uka i november og ennå er ikke noe tatt for innbruddene.

INNBRUDD: Hele 21 campingvogner på Rosfjord camping i Lyngdal ble utsatt for innbrudd. FOTO: Per Thime

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...