Det koster med vintervedlikehold

VINTER: Kommunen bruker store beløp for å holde kommunale gater åpne når det er vinter og snø.

Lyngdal kommune bruker mye penger på vintervedlikehold av veiene. Så mye at det kan gå ut over vedlikeholdet til sommeren. Også i Audnedal går det på pengepungen løs.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Vinteren har vært forholdsvis hard med snøfall ganske ofte. Det fører til et stort inngrep i kassen for vedlikehold av vei.

– Bare i januar brukte vi 1. million kroner på det som har med brøyting og vedlikehold av kommunale veier, sier Driftsleder for tekniske tjenester i Lyngdal kommune, Steinar Litland til Lyngdals Avis.

3,5 millioner kroner

Når det kommer til budsjett så har vedlikehold av vinterveier et beløp på 3,5 millioner å forholde seg til for 2018.

– Vi er ennå tidlig i året og vi har hatt mye snø, og dermed mye bruk av penger allerede, fortsetter Litland.

Skulle vinteren fortsette i den farten og med den nedbøren som har vært til nå, kan det få følger.

2 millioner kroner

– Nå vet vi ikke hva som venter oss, men det er klart at skulle vi bruke opp midlene på budsjett så kan det jo det.

Da tenker Litland på det som er satt av til vedlikehold om vår og sommer. På den posten er det satt av 2 millioner kroner.

Det som er sikkert er at kommunen ikke gir seg med å brøyte, uansett hvor store mengder med snø som kan komme resten av vinteren.

– Vi brøyter så lenge det snør uavhengig av budsjett, avslutter han.

Audnedal

Innover i Agder, når vi kommer til Audnedal kommune har det som andre steder kommet rikelig med snø i vinter. De kommunale veiene skal brøytes, og blir brøytet.

– Vi har ikke fått inn alle regninger for januar ennå, men ser at det er registrert 240.000 kroner for januar, men men det korrekte forbruket er nok på rundt 400.000 kroner, sier Terje Ågedal, leder for Teknisk/Næring i Audnedal kommune.

Da er ikke beredskapsutgiftene som årlig er på cirka 400.000 kroner utgiftsført.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...