Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Det blir stadig flere audnedøler – og noen flere lyngdøler

FLERE FOLK: Folketallet øker i både Audnedal og Lyngdal. (Illustrasjonsfoto: Erlend Haddeland)

Med 22 nye innbyggere i 2017 har Audnedal den høyest vekst i folketallet blant kommunene vest i Vest-Agder i år.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BEREGNET: Lyngdal vil også få vekst, året sett under ett, men her en veksten svakere, bare seks personer.

Det er Statistisk sentralbyrå (SSB) som har beregnet folketallet i alle landets kommuner ved årets slutt.

Siste reelle tall

De siste reelle tallene er fra utgangen av september. Da hadde Lyngdal hatt en svak nedgang i løpet av årets ni første måneder, mens Audnedal hadde hatt svak vekst.

Les også: Færre lyngdøler – flere audnedøler

Beregningene for året sett under ett viser en vekst på 22 personer i Audnedal. Ved årsskiftet vil Audnedal da ha 1787 innbyggere, og vil fortsatt være blant de minste i fylket. Bare Hægebostad (1713) og Åseral (942) er mindre.

Lyngdal ligger an til å få en befolkningsvekst på seks personer.

Øker mest

Størst befolkningsvekst i Vest-Agder går til Kristiansand, med 2318 personer. Kristiansand vil ha 91 586 innbyggere ved årsskiftet. På andreplass følger Vennesla med en vekst på 115 personer, deretter Søgne med en vekst på 62 og Mandal med 49.

Folketallet antas å synke i Farsund, Marnardal, Lindesnes og Sirdal. Verst står det til i Farsund, som mister 21 innbyggere. I både Lindesnes og Marnardal er befolkningsfallet på fire mennesker. I Sirdal faller folketallet med to.

Fylkene

Folketallet i Vest-Agder er beregnet til å øke med 2657 personer. Til nyttår vil det bo 186 773 mennesker i fylket. Sogn og Fjordane er det eneste fylket der innbyggertallet synker.

I hele landet vil befolkningen stige med 38 478 personer til 5 296 795.

Størst økning av kommunene vil Oslo få, med 6078 personer. Ved årsskiftet vil Oslo ha 672 837 innbyggere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...