Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

– Den beste sesongen på mange, mange år

KJEMPEBRA SESONG: Reidun Lehne og Grønnsaksbua har grunn til å smile for årets jordbærsesong. Foto: Jonas Berge

Etter at store deler av fjorårets jordbæravlinger ble ødelagt, ser det svært bra ut i år.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2017 kl 12:02

Årets jordbærsesong startet 6. juni for Grønnsaksbua på Rom, og resultatet kunne knapt vært bedre. Så langt har mellom 30 og 40 tonn jordbær blitt plukket.

– Det er den beste sesongen på mange, mange år, sier Reidun Lehne til Lyngdals Avis.

– Det har vært et kronår for oss. Jeg har ikke helt oversikten enda, men det har iallfall vært optimalt vær for dyrking, fortsetter ektemannen Kaare Lee Lehne.

– En lettelse

Ekteparten kan melde om at kun en promilleandel av årets avling har blitt kasta. Det er gledelig etter at opptil 40 prosent av fjorårets bær måtte kastes på grunn av soppangrep.

– Det er en lettelse at vi får en sånn sesong etter fjoråret. Folk fortsetter å spise jordbær, og det er veldig bra. Isolert sett er dette et bra år økonomisk sett, men med fjoråret i betraktning så trenger vi sånne år som i år, opplyser Kaare Lee.

JORDBÆRBØNDER: Ekteparet Reidun og Kaare Lee Lehne produserer flere tonn med jordbær hvert år. Foto: Sigbjørn Utland

Mye igjen

Enda er det rundt 40 prosent av Lehnes avlinger som ikke er produsert eller plukket enda. Bærene blir dyrket i Lyngdal og Lindesnes, og annenhver dag fraktes kurver vestover til Stavanger.

– Omtrent 50–60 prosent av avlingene sendes vestover, opplyser Lehne.

Import av produksjonsklare planter fra Nederland gjør at det trolig vil være jordbær til midten av august i år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...