Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

De spilte for sin døde klassevenninne

SKOLEVENNER: Fem av spillerne på dette laget fra Varhaug gikk i samme klasse som Sunniva Ødegård. Denne helgen spiller laget turnering. Foto: Per Thime

Flere av spillerne på Varhaugs G14-lag gikk i samme klasse som drepte Sunniva Ødegård (13). Denne helgen spiller laget og klassevennene turnering i Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LYNGDAL CUP: Fem av de 11 spillerne som er med på Varhaugs G14-lag hadde Sunniva Ødegård som klassekamerat på skolen. Når skolen starter opp igjen står en pult tom.

- Det er helt uvirkelig det som har skjedd. Og så på lille Varhaug, sier en av klassekameratene.

Han ønsker ikke å ha navnet sitt i avisen.

Hadde prosjekt sammen

Gutten, som akkurat har gått av banen etter sin første kamp i Lyngdal Cup forteller om ei blid jente.

- Vi hadde god kontakt og hadde også et klasseprosjekt sammen. Det var et rollespill vi øvde inn og som vi fremførte før sommerferien, forteller han.

Selv var han på vei hjem til Jæren fra fotballturnering i Danmark da drapet på den 13 år gamle jenta skjedde.

VARHAUG: G14-laget fra Jæren hadde flere spillere som gikk i samme klasse som avdøde Sunniva Ødegård. Foto: Per Thime

- Jeg fikk ikke noe med meg før neste morgen, men da hadde jeg fått en hel del meldinger på telefonen om å sjekke nyhetene. Da det etter hvert sank inn hva som hadde skjedd ble jeg redd og egentlig helt tom.

Han fortsetter:
- Jeg gikk ned fra soverommet for å lese nyheter. Det var et sjokk å lese at ei ung jente var funnet død på Varhaug. Min første tanke var jo at dette kunne skjedd meg, hvis det var jeg som hadde vært ute alene, fortsetter han.

Alle er berørt

En av trenerne for laget er Bjørnar Halvorsen. Også han var på vei hjem fra Danmark etter en turnering i Grenå.

TRENER: Bjørnar Halvorsen er en av trenerne for Varhaugs G14-lag. – Det er en spesiell situasjon å være på turnering i, sier han. Foto: Per Thime

- Jeg har ikke fått opplevd Varhaug i stor grad etter den tragiske hendelsen. Men det er klart vi alle er berørt av dette på forskjellige måter. Vi er et forholdsvis lite lokalsamfunn med litt over 3000 innbyggere. At noe slikt skal skje hos oss er bare uvirkelig, sier han.

Da hans lag spilte sin første kamp i ettermiddag var det med flere klassekamerater på laget.

- Alle reagerer nok forskjellig når det skjer noe så fryktelig som dette. Vi som trenere og foreldre som er her skal ta vare på guttene. Flere har det tungt, men fotball kan kanskje være en positiv aktivitet nå, hvor spillere og klassevenner får anledning til å tenke på noe annet.

Det var i den første kampen ikke så mange som deppet etter 0-4 tap mot Hægebostad.

- Noen ganger er fotball ganske uviktig, men det er godt å tenke på andre ting også i disse tider, sa en av spillerne som tuslet av banen.

Noen ganger er fotball ganske uviktig, men det er godt å tenke på andre ting også i disse tider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...